Geschiedenis van de boxer

Geschiedenis van de boxer

 

De geschiedenis van hondenrassen is vaak moeilijk te achterhalen. Voor het ene ras is het vaak gissen, en voor het ander gaat het al heel wat gemakkelijker. Zo heeft de boxer een rijke geschiedenis, hoewel er ook hier wat onzekerheid is. 
In het begin van de 19e eeuw werd de Duitse bulldog gebruikt voor de jacht, vooral in België, en dit al op zeer vroege leeftijd. Men ging deze kruisen met de Engelse bulldog, en dit is vermoedelijk de start van de geschiedenis van de boxer.

Op het einde van de 19e eeuw ging men de boxer actief fokken. De boxer moest aan een aantal eisen voldoen. De hond moest goed kunnen springen, zeer snel zijn en moest bovendien ook een groot uithoudingsvermogen hebben.

Het duurde echter wel even voor de boxer echt populair werd. In Duitsland had men strikte standaarden in verband met de boxer. In het begin van de 20e eeuw maakte de boxer zijn intrede in de Verenigde Staten. Hier won hij tal van wedstrijden, iets wat niet hoeft te verbazen gezien de achtergrond en de eigenschappen van de boxer. Halverwege de 20e eeuw bereikte de populariteit van de boxer een hoogtepunt. De boxer is een hond die men over de hele wereld ziet. Meer info over de boxer vind je op de boxer rasseninfo pagina

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen