Geef je je hond wel gezonde en veilige voeding?

Geef je je hond wel gezonde en veilige voeding
Als je je viervoeter echt graag ziet, moet je veel aandacht besteden aan zijn voeding. Stel je dus de vraag: geef ik mijn hond wel gezonde voeding? Veel commerciële hondenvoeding bevat namelijk schadelijke ingrediënten. Hecht dus niet veel vertrouwen aan de labels ‘gezond’ en ‘evenwichtig’. Dit is namelijk geen garantie voor veiligheid. Meestal doet commerciële voeding meer kwaad dan goed. Je hond kan verschillende ziektes oplopen of zelfs sterven!

Commerciële voeding

Vele hondeneigenaars laten zich misleiden door aantrekkelijke reclames en promotiestunts. Pas hiervoor echter op! Veel van deze producten bevatten ongezonde ingrediënten en zelfs giftige stoffen. Ze zijn zo schadelijk dat ze verboden zijn voor mensen maar honden krijgen niet dezelfde bescherming. Het is dus jouw verantwoordelijkheid als baasje om hen hiervoor te beschermen.

Negatieve gevolgen van slechte voeding

Er zijn tal van negatieve verschijnselen op te sommen bij mensen die dezelfde giftige stoffen aten als diegene die we aantreffen in veel hondenvoeding:

• Nierfalen
• Nierkanker
• Blaaskanker
• Buikkanker
• Haarverlies
• Diarree
• Blindheid
• Leukemie
• Leverfalen
• Verzwakt immuunsysteem
• Allergieën
• Geboorteafwijkingen bij de kinderen van deze mensen
Honden zullen vermoedelijk ook het slachtoffer worden van deze kwalen. Aangezien honden veel kleiner zijn dan mensen kunnen de symptomen nog erger zijn. Zelfs de dood is niet uitgesloten!

Oplossing?

De beste oplossing is om zelf het eten van je hond te bereiden. Het ideale voedsel bestaat uit vlees, eieren, aminozuren, vitaminen en bruine rijst. Als je toch liever het eten koopt, hou dan rekening met twee zaken. Ten eerste moet je altijd controleren waar het voedsel wordt gemaakt en vanwaar de ingrediënten komen. Ten tweede moet de voeding voldoende vezels, antioxidanten, vitamines, eiwitten, koolhydraten en goede vetten bevatten.
Als je hond dit dieet volgt, zal het voordelig zijn voor zijn vacht, adem en ogen. Meer nog, heel zijn lichaam zal hier de positieve gevolgen van ondervinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


21 reacties

Ann Sprengers

Ik geef mijn honden select Gold van de zoomarkt.Goede voeding zeggen ze.

jacques sers

Watches is mis met AH voer? ?

jacques sers

Wat is mis met AH voer? ??

marion pieters

hier krijgen ze vers vlees

Wil wel lukken.
Onze hond heeft net last van diarree en braken. Ben gisteren naar de dierenarts geweest en hij heeft hiervoor medicatie meegegeven. We weten niet waar hij deze diarree en braken van heeft. Vermoedelijk van troep te eten tijdens de vrije boswandeling. Maar ik ben nu tijdens zijn herstel zelf aan het koken voor hem. Hij at eerst Royal Canin (op aanraden van de fokker, maar dit is puur commercieel), daarna, Natyka (frans kwaliteitsvoer op aanraden van de hondenschool, mss ook commercieel, maar naar ik vermoed toch al betere kwalitei) en het laatste wat we hem gegeven hebben is Renske natuurvoeding. Naar ons idee zijn we telkens van merk verbeterd. Alhoewel ik nu bij dit laatste toch zo mijn twijfels heb. Omdat er tijdens het transport een pak is opengegaan en onze hond vertikt het van die brokken te eten. Wek de brokken van het gesloten pak. Heeft iemand tips om te variëren bij het zelf klaarmaken van het hondeneten alsook het bewaren. De praktische kant zeg maar. En tips voor kwaliteitsbrokken in geval er niet zelf gekookt wordt.

Mensen die werkelijk wat met hun hond of kat ophebben moeten eens gaan Googelen naar wat diervoedefabrikanten zoals Hill's, Eukaneuba of alle andere rotzooi die ze honden of kattenvoer noemen in hun voer stoppen.

Begin eens kritisch de ingredienten op de zak te lezen en vraag je dan eens af waarom er zoveel graan in hondenvoer zit. Honden en katten eten geen graan en zeker niet die rotzooi die de fabriekanten onder graan verstaan.Let ook eens op de conserveringsmiddelen die worden gebruikt en Google eens op die middelen.
U zult zien dat die middelen niet meer gebruikt mogen worden in menselijk voesel, omdat ze kankerverwekkend zijn.

Bijv.wat zijn dierlijke bijproducten zoals vermeld op de zak.Dierlijke producten.

Een stukje uit een kritisch artikel

"Vond je het verhaal over vlees al verschrikkelijk? Dan moet ik je toch even voorbereiden op wat komen gaat, want het wordt nog veel erger. Dierlijke bijproducten kun je eigenlijk maar met 1 woord omschrijven: Afval! Van alles wat niet geschikt is om te verwerken tot een of ander vleesproduct valt onder de noemer dierlijke bijproducten. Denk hierbij aan: hoeven, hoorns, hersenen, poten van kippen, koppen van kippen, uiers en zelfs uitwerpselen van diverse soorten dieren. Dit afval wordt op dezelfde manier verwerkt als het ´vlees´. Het wordt gemalen, gekookt en uitgeperst totdat je ook hiervan een soort meel overhoudt wat men kan verwerken tot hondenbrok. Als er op de ingrediëntenlijst ´dierlijke bijproducten´ staat kun je er dus vanuit gaan dat het voer voor een groot gedeelte uit afval bestaat!"

OF

Vlees
Het vlees dat in bijna alle soorten hondenvoer verwerkt wordt is beslist niet geschikt voor menselijke consumptie. Voordat je vlees kunt verwerken tot een hondenbrok moet het vlees zelf bewerkt worden. Tijdens dit proces wordt al het vocht uit het vlees ontrokken totdat er een substantie overblijft die men vleesmeel noemt. In hondenbrokken zit al het vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Dit betreffen dode dieren (runderen, varkens, schapen, kippen) die sterven voordat ze bij het slachthuis aan komen en zieke dieren die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn. Verder bestaat het uit stukken karkas die sporen van ziekte vertonen (tumoren etc.) en uit diverse vleessoorten uit de detailhandel die over de datum zijn. Daarnaast zit er in merken hondenvoeding die vanuit Amerika geïmporteerd worden ook nog eens de lichamen van honden en katten die een spuitje hebben gekregen in asiels. Als er op de verpakking dus ´vlees´ staat weet u eigenlijk nog niets.


Het artikel staat vol met voorbeelden, trouwens na een beetje zoeken op internet kom je zoveel ellende tegen over diervoeders dat de haren je te berge reizen.
Alleen moet je het natuurlijk wel WILLEN lezen, maar de meeste mensen gaan af op het oordeel van een stel commerciele dierenartsen die op een ongehoorde manier hun zakken vullen over de rug van de door het voer ziek geworden honden en katten.

U gelloft het niet? Hill's heeft een reclame voor dierenartsen waarin ze stellen dat als de dierenartsen Hill's aan hun klanten verkopen een verdubbeling van het aantal patienten een gegeven is .

En de dierenartsen maar speciaalvoer voorschrijven, de goeden (en die zijn er gelukkig ook nog) utgezonderd..

Myriam De Smet

Mijn rakkers krijgen Farmfood droge voeding, zowel het eten als de snoepjes en de kluiven.

Son de Jager

Honden eten in de natuur GEEN granen. Rauw vlees en de vitaminen komen uit de darminhoud van hun prooidier. Granen veroorzaken bovendien tandplak. Mijn hond krijgt 2 x per dag brokjes van Taste of the Wild gemengd met rauw vlees. Ook 1 x per week een rauw geklutst ei. Hij is mooi slank, heeft een frisse adem en glimt als een lakschoen. Bijna alle hondenbrokjes hebben als hoofdbestanddeel granen; dit is vragen om problemen.

vanhove ronny

ik geef mijn pup orijen puppy large breed en niets anders,wanneer hij 4maanden wordt voeg 1
maal per week carnibest voor puppy's erbij

Kitty Meulders

[B]Ik geef Royal Canin en daar zijn ze zeer goed mee, maar een kennis van mij had een cavaliertje (6 mdnEMO 4 oud)met vreselijke darmproblemen (ook gevoerd met Royal Canin, maar de Junior) en de da heeft aangeraden om vers paardevlees te koken en hem dit te geven. Kleine Lucas is op een week bijna 200 gr bijgekomen en ontlasting is super !!!

Kathleen De Nijs

hier krijgen ze de natte voeding van renske niet het goedkoopste maar lijkt me wel gezond zonder kleurstoffen.
Momenteel maakt onze een hondje geen allergie meer op haar voeding.

onze hond krijgt biologisch/vegatrische brokken van yarrah. daarbij krijgt hij elke dag ofwel gekookte vis ofwel kippefilet ( geen troep dus) en hij is daar héél gelukkig mee ...

Muriel De Decker

Onze Duitse herder staat op Royal Canin.
Wij hebben geen problemen met deze voeding.

Bij Natyka hondenvoer schrijven ze met 73% of 78% vlees voor menselijke consumptie.
Ik vermoed dat dat ook wel goed moet zijn. Ik ga verder ook eens de andere ingredIenten bekijken.
Alleen kwamen er veel stinkende winden met dat voer.
Maar ik vermoed ook dat onze hond van brokkenvoer hyperkinetisch wordt. Met zelfgekookt voer lijkt hij rustiger. Kan ook het ouder worden zijn, maar ik heb toch mijn bedenkingen. Volgens mij is ons hondje hypergevoelig voor alle toevoegsels bij commercieel voer. Beetje ADHD achtig.
Maar hoe selecteer je nu de beste voeding. Ze roepen allemaal dat ze de beste voeding hebben.

Interessante site:www.versvoer.be met info over hun producten uiteraard, maar verder ook informatief.

Ik heb eerst geprobeerd met Pedigree (brokken) , de hond kon er niet goed tegen ,ontlasting te plat. Dan overgeschakeld naar het merk Fokker ,maar probleem bleef hetzelfde.
Nu geef ik Farmfood daarop reageert hij beter ,dit koop ik bij Brekz (online) is daar goedkoper als in de winkel. Nu geef ik ook vers vlees bij (diepvries) dit haal ik in Aalst en is daar trouwens niet duur , zijn ontlasting word nog beter .Dit is de site (http://www.degomeat.be/NL/Frameset.html)

Guido Guido

Bedankt voor het artikel.
Het is bij mensen niet anders.
Twee Franse geneesheren pakken uit met een boek over antibioticums en de nutteloosheid ervan.
Tevens zijn meer dan de helft van de medicijnen niet doeltreffend.
All for the money..

Ria Rogge-Coudijzer

Sorry hoor, maar dierenvoeding wordt beter gecontroleerd dan mensenvoeding. Mijn man is camioneur en moet soms een container dierenvoeding naar de haven brengen. Diepvriesfrieten, kikkerbillen, pate, enz.: geen problemen. Als het om dierenvoeding gaat, wordt dat gecontroleerd door het fod voor het ingeladen wordt. In Antwerpen wordt de container opengedaan en worden er weer stalen genomen. En dat er uitwerpselen in de brokken zitten? Wat hersenen, uieren, darmen, enz betreft: dat is nu net waar je meer als 100 euro voor betaalt als je bij Peter Goossens gaat eten.

Ria Rogge-Coudijzer

Dierenvoeding wordt veel beter gecontroleerd dan mensenvoeding. Hersenen, uiers en soortgelijke zaken, dat is nu net waar je bij Peter Goossens in het Hof van Clève meer dan 100 euro voor betaald. En uitwerpselen in de brokken? Geloven jullie dat nu zelf? Ga eens kijken in een fabriek waar ze hondenbrokken maken, je zal versteld staan hoe hyhiënisch het er is.

De meeste mensen zijn te lui om vers eten voor hun honden te maken,
gooien liever brokken in de bak.
Het is toch logisch dat vers eten gezonder is zilvervliesrijst groenten en vers vlees.

[B]


Een reactie plaatsen