Gedragsproblemen bij pups

Gedragsproblemen bij pups
Ben je van plan een puppy in huis te halen? Denk er dan goed aan dat je voldoende tijd moet besteden aan de opvoeding. De puppy komt in een nieuwe wereld terecht en gaat overal aan knabbelen, graven, blaffen en bedelen. Bovendien moet hij zindelijk gemaakt worden. Deze gedragsproblemen kunnen onder controle gebracht worden door de juiste gehoorzaamheidstraining.

Begin zo vroeg mogelijk

Leer de pup zo vroeg mogelijk de juiste manieren aan. De meeste eigenaars wachten te lang. Gedragsproblemen ontwikkelen zich snel. Het gedrag dat hij toont als hij nog een pup is, wordt dus erger als hij volwassen wordt. Denk niet zomaar hij is maar een pup, hij zal er overheen groeien. Leer hem vanaf de geboorte dat springen, bijten, kauwen, enz. ongepast is.

Leer hem commando’s aan zoals gaan zitten, liggen en apporteren en zorg dat hij mooi aan de leiband kan lopen. Als je dit vanaf de geboorte aangeleerd hebt, zal het gemakkelijker zijn hem onder controle te houden als hij ouder wordt.

Socialiseren

Veel gedragsproblemen kun je voorkomen door je hond goed te socialiseren. Laat je pup kennis maken met andere volwassenen, kinderen en honden. En zorg dat je hem hierin kan controleren. Sommige ontmoetingen kunnen namelijk zorgen voor slechte ervaringen. Slechte ervaringen kunnen leiden tot angst en angst tot agressie.


Gedragsproblemen

 • Graven: Probeer er eerst achter te komen waarom je hond graaft. Hij kan dit doen uit verveling, angst of het zoeken naar afkoeling. Geef hem dus meer aandacht en beweging of baken een stukje tuin af waarin hij kan graven.
   
 • Knabbelen: De reden dat jouw viervoeter gaat kauwen is, net zoals bij het graven, het gebrek aan aandacht en beweging. Ze vervelen zich en hebben te veel energie. Zorg dus voor voldoende beweging en geef hem speelgoed om op te knabbelen.
   
 • Opspringen: Dit is een veel voorkomend probleem als je bezoek krijgt. De hond zoekt in dit geval natuurlijk aandacht. Negeer hem, maak geen oogcontact en beloon hem zodra hij rustig is.
   
 • Bedelen aan tafel: Wanneer je aan het eten bent, is bedelen een zeer vervelend gedrag. Vaak kunnen mensen die zielige ogen niet weerstaan en geven ze regelmatig iets van tafel, waardoor de hond juist meer gaat bedelen. Geef hem voor je aan tafel gaat een commando dat hij op zijn plaats moet blijven zitten of zet hem in een andere kamer.
   
 • Onzindelijkheid: Het is vanzelfsprekend dat je een puppy zindelijk moet maken met de juiste training. Als een volwassenen zindelijke hond plotseling binnen begint te urineren, kan er een ander ernstig probleem aanwezig zijn.


Meer en goede informatie kan je o.a. vinden in het boek "Je Hond Opvoeden".


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

John Reijnen

Je kunt natuurlijk ook je puppy bij een goede bonafide fokker kopen, en veel van de beschreven problemen zijn reeds niet meer aanwezig.
1) Mijn puppy's zijn voor 95% zeker zindelijk als ze het nest verlaten
2) Daar mijn puppy's in tegenstelling van wat altijd gepredikt wordt eerst hun eten krijgen en ik eet na hun, hebben zij hun buikje reeds vol en rond en lopen zij buiten om hun behoefte te doen, komen ze niet bedelen.
3) Ze hebben zoveel ruimte om rond te rennen, en voldoende speeltjes, dat ze tafel/stoelpoten gerust laten.
4) opspringen ligt veelal aan het bezoek zelf, vertel hun dat zij de puppy/hond moeten negeren


Een reactie plaatsen