Eten uit de winkel of zelf bereiden?

Eten uit de winkel of zelf bereiden?
In elke supermarkt heb je een overvloed aan keuze wat hondenvoer betreft. Vaak is deze echter niet de meest geschikte en evenwichtige voeding voor je hond. Als je echt alles wilt weten wat in het voedsel voor je hond zit, dan is er maar een mogelijkheid: maak zelf het voedsel voor je hond. Dit neemt echter enorm veel tijd in beslag. Je kunt ook uitzoeken welk commercieel voedsel het beste is voor je hond.

Welk voedsel is goed?

Als de voeding uit de supermarkt niet voedzaam is, waarom is je hond er dan toch zo verlekkerd op? Hij loopt in hetzelfde trucje als velen van ons. Het zijn vooral de chemische producten die de juiste smaak en kleur aan het voedsel geven. Daardoor ruikt het lekker, smaakt het lekker en lijkt het een volwaardige maaltijd. Als je een beetje oplet, kun je de chemicaliën makkelijk ontdekken. Kleurproducten, droogmiddelen, textuurproducten, ... deze producten moet je koste wat kost vermijden!

Koop je bereide voeding voor je hond? Bekijk dan zeker de ingrediënten. Niet al het commercieel voedsel is hetzelfde. Enkel al het etiket verklapt enorm veel van de inhoud. Leer het dus lezen. Overloop het niet vluchtig, maar lees het label echt! Vermijd voedsel waarin niet duidelijk vermeld staat welk vlees gebruikt wordt, zoals vleesbijproducten of vlees en beendermeel. Zoek merken die duidelijk aangeven welk vlees gebruikt wordt: kip, rund, ... . Vermijd elk product dat graan als hoofdproduct vermeldt. Je voedt een hond, geen varken of koe!

Een kookpotje apart ...

De laatste jaren is huisgemaakt hondenvoer steeds meer populair. Zo weet je onmiddellijk wat je hond eet. Dit wil niet zeggen dat je hond de etensrestjes opeet. Het betekent dat je, net als voor de rest van je familie, ook voor je hond een evenwichtige maaltijd kookt, met genoeg proteïnes, koolhydraten en vetten. Er zijn bepaalde diëten zoals het Barfdieet die deze aanpak stimuleren. Toch is een dieet niet altijd de beste manier. Zorg er vooral zelf voor dat je je hond de best mogelijke voeding geeft, aangepast aan zijn behoeftes.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen wat goed is voor je hond!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Wilschut Marieke

Heel goed dat hier meer aandacht aan besteed wordt! Ik ben voedingsdeskundige voor een superpremiumvoeding en in mijn werk kom ik zéér veel onwetendheid tegen.

Marc François

waar kun je meer info bekomen over zelf eten koken voor een Visla reu van 3 jaar ?

Christiane Vereecke

Ik heb een vriendin en die haar hond heeft gewoon alles meegegeten van tafel, echt alles zout zoet zelfs chocolade en ik weet dat dit echt niet goed is voor een hond, nou dat beestje is liefst 22 jaar geworden dus vertel me niets over gezonde voeding voor een hond, ik geef gewoon wat ik denk dat ze lekker gaat vinden maar ik overdrijf niet met niets


Een reactie plaatsen