Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Enkele tips om je puppy zindelijk te maken

  Davy Agten
  Enkele tips om je puppy zindelijk te maken
  Je puppy zindelijk maken. Het is niet de makkelijkste training. Vooral als je niet durft volharden of als je onzeker bent of je hem wel op de juiste manier traint, kan deze periode enorm stressvol zijn. Enkele tips om de zindelijkheidstraining eenvoudiger te maken:

  Begin zo vroeg mogelijk met zindelijkheidstraining


  Hoe vroeger je met gehoorzaamheidstraining en zindelijkheidstraining begint, hoe makkelijker het is. Puppy's zijn net als kinderen. Je kunt ze nog wat 'kneden' en ze leren veel vlotter aan dan een volwassene.

  Ongelukjes kunnen gebeuren


  Een puppy heeft slechts een beperkte controle over zijn blaas. Wees dus niet elke keer kwaad als er een ongelukje gebeurt. Hij kan er meestal zelf niks aan doen. Je kunt een hondenkooi kopen dat zijn 'eigen' plekje wordt waar hij zich veilig voelt. Als er ongelukjes gebeuren zullen ze dan ook op die plek gebeuren. Heeft hij geen eigen plekje, dan kunnen ongelukjes op de meest ondenkbare plekken gebeuren. Hoe kun je dan snel ontdekken waar die stank vandaan komt? Met zijn eigen plekje hoef je dus niet meer ongerust te zijn als je hem even niet in de gaten kunt houden.

  Betrap hem op heterdaad


  Als er een ongelukje gebeurt en je hebt hem niet op de moment zelf betrapt, ruim het dan gewoon op. Word niet kwaad of agressief. Het heeft geen zin om hem te straffen. Hij is namelijk al lang vergeten wat hij mispeuterd heeft. Betrap je hem toch op heterdaad? Zeg dan luid en duidelijk "Nee". Zo merkt hij dat je boos bent. Neem hem onmiddellijk mee naar de plek waar hij wel zijn behoefte mag doen. Als hij op de juiste plek naar het toilet gaat, beloon hem dan uitbundig of geef hem een snoepje.

  Ontwikkel een dagelijkse routine


  Een regelmatige dagelijkse routine doet wonderen. Geef hem eten en ga zo'n 15 minuten erna naar buiten, leg hem 's avonds te slapen. Doe dit elke dag op ongeveer dezelfde tijdstippen. Je hond ontwikkelt op die manier een soort biologische klok. Als de routine consequent volgehouden wordt, zal hij op den duur zelf van deze routine uit gaan. Als je hond wat ouder is, meer controle heeft over zijn blaas en flexibeler wordt, kan af en toe van deze routine afgeweken worden.

  Je hond zindelijk maken is een periode met vallen en opstaan. Geduld en volharding zijn nodig, maar het loont zeker de moeite. Je zult zelfs snel merken dat je puppy trainen steeds vlotter gaat.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Puppy , Zindelijk , Zindelijkheidstraining , Routine , Ongelukje
terug naar overzicht

1 reactie

 1. goldenretriever

  rank: 741

  Een goede stelregel om te onthouden is dat een puppy, zijn blaas 1 uur per maand leeftijd kan controleren.
  en ten tweede en dat klinkt misschien erg streng, maar kom van je luie reet op het moment dat een puppy wakker wordt, en ga meteen met hem naar buiten.

  Bij mij, gaan de puppy's met een garantie van 95% zekerheid zindelijk op 8 weken de deur uit.
  Dit betekent wel, dat ik van week 4 t/m 8 weinig slaap heb want ik hoor elk geluidje uit de keuken en ben dan ook direct wakker.
  maar ja, oefening baart kunst, en de nieuwe eigenaar is er maar wat blij mee.
  geplaatst op 29-05-2017 om 08:39
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x