Een woning voorbereiden op de nieuwe pup

Een woning voorbereiden op de nieuwe pup
Een puppy in huis halen is altijd een blijde gebeurtenis. Het zoeken naar informatie over het karakter, de verzorging en training is zeer belangrijk. Ook je huis zal voorbereid moeten worden op de komst van de puppy. Zorg er dus zeker voor dat je de juiste benodigdheden in huis hebt!

Voeding

Geef dezelfde voeding aan je pup die hij in het asiel of bij de vorige eigenaar gekregen heeft. Voor de pup is het al een enorme aanpassing dat hij in een nieuw huis terecht komt met nieuwe mensen. Dit brengt veel stress met zich mee. Geef daarom dezelfde voeding, om ergere maagklachten te voorkomen.

Halsband

Een halsband is onmisbaar als je met jouw hond gaat wandelen. Zorg er voor dat het mooi aansluit bij de hals van jouw pup, er moeten namelijk twee vingers passen tussen de halsband en de hals van de pup.

Eetkom

Zorg voor een kom zowel voor het eten als voor het drinken. Keramische of stalen kommen zijn meestal het beste. Vermijd plastic, want deze kommen bevatten chemische stoffen die zorgen voor irritatie van de huid en de neus.

Mand

Natuurlijk moet de pup zijn eigen plekje hebben om te slapen. In de dierenwinkels vind je een enorme aanbod aan bedden en mandjes. Je kan hem ook laten slapen op de zetel of in bed. De beste manier is echter hem te laten slapen in een mandje. Dit is een voordeel als je lange reizen maakt. Ook kan het helpen bij de zindelijkheidstraining.

Speelgoed

Natuurlijk heeft een hond ook speelgoed nodig waar hij zich mee kan uitleven.

Huis aanpassen

Loop eens door je huis en pak alles weg wat vernietigd kan worden door je pup. Schoenen, afstandsbedieningen, mobiele telefoons, kleding, enz.. Raap alles op wat hij in zijn mond kan steken. Sluit alle kasten. Heb je trappen in huis? Zorg dan voor hekjes zodat de pup niet de trap op kan lopen en vallen. Leg ook alle elektrische kabels weg zodat je pup er niet bij kan. Het is een heel nieuwe wereld voor hem, hij wil alles eens uitproberen.

Tuin

Zorg er voor dat je tuin goed omheind is en dat je vuilnis weg is. Zo kan hij geen dingen eten die hem ziek kunnen maken. Behandel je je tuin met pesticiden? Hou je puppy dan uit de buurt van deze zones.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Ga maar op handen en voeten door je huis dan zie je wat je pup tegen gaat komen. Neem ook gerust de moeite om iets hoger te kijken want voor je het weet zijn ze groot genoeg om ergens op of in te klimmen.

John Reijnen

Ik vind dit juist het totaal verkeerde signaal.
Ik heb als fokker zo'n 80 puppy's gesocialiseerd, zindelijk gemaakt, en klaar gestoomd om naar een nieuw gezin te vertrekken.
Je moet juist niks verstoppen, opruimen, of wat dan ook, maar gewoon alert zijn en je puppy opvoeden. Als er een baby/klein kind in je huiskomt ga je toch ook niet alles minutieus alles opzoeken en verstoppen, want stel je voor dat zo'n kleintje iets in zijn mondje steekt.........
En ja soms is je puppy je te snel af, maar ook daar leer je van.

Wimbo Wimbo

Verbieden. Verbieden. Verbieden. Als het nieuwe gezinslid dingen opeet (of dat dreigt te doen) hem vermanend toespreken en als hij dingen juist goed doet, belonen met een snoepje. Zo ook met zindelijkheid. We hebben de honden in het begin extra veel uitgelaten (vooral NA eten en drinken) en na een poosje de frequentie teruggebracht naar 4 x per dag uitgelaten worden (dan belonen als ie gepiest c.q gepoept heeft ook dit afbouwen tot ze dit normaal gaan vinden) Dit gaat uitstekend en zo hebben we er 2 opgevoed. Ze komen nu je halen als ze tussendoor eventueel zouden moeten (Kou, beetje ziek, aan de dunne) en doen he-le-maal niets meer in de tuin of in huis.
Maar ongelukjes kunnen natuurlijk altijd gebeuren... Maar dan niet straffen! Gewoon opruimen werkt (bij ons) het beste.
Een hondenmaag is een ontzetten rotzooi-bestendig orgaan trouwens. Als je ziet wat ze af en toe uit de bosjes sleuren en snel opeten... We proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen maar dat valt soms niet mee... Maar echt zie zijn ze er niet van geworden gelukkig. We verbieden dit natuurlijk zoveel mogelijk!! EMO 17


Een reactie plaatsen