Een nieuwe pup voor kerstmis?

Een nieuwe pup voor kerstmis?
Vele gezinnen dromen van een schattig hondje. Met de kerst of nieuw- of oudejaar wil je natuurlijk voor iedereen een gepast cadeautje. De kerstsfeer lijkt dan wel ideaal om eindelijk die schattige puppy cadeau te doen. Dit is allesbehalve zo. Tijdens deze dagen is iedereen enorm druk in de weer. Iedereen lijkt wel tijd tekort te hebben. Er schiet dan ook helemaal geen tijd over om een nieuw iemand in de familie te integreren.

Jij, je nieuwe hond en... rust

Een hond leeft, ademt, denkt en heeft gevoelens. Tijdens de feestdagen is jouw ritme verstoord. Alle tijd kruipt in voorbereidingen, cadeautjes kopen en veel meer. Een puppy opvoeden vraagt tijd en geduld. Waar is dan de tijd om je huisdier te voeden, zindelijk te maken en hem te integreren in je huishouden? Bovendien kan al die drukte je nieuw huisdier ook afschrikken.

Het financieel aspect is ook niet onbelangrijk! Veel mensen houden van dieren. Je wilt iemand een plezier doen door hem een hond cadeau te geven, maar niet elke dierenliefhebber wil de verantwoordelijkheid die bij een huisdier komt kijken, opnemen. Naast de aankoopkost, komen nog een heleboel andere kosten erbij: voeding, verzorging, vaccinaties, operaties, ... Bovendien is de keuze voor een hond of kat een keuze voor lange termijn. Ben je wel zeker dat jij, of de persoon aan wie je het hondje cadeau wil doen, deze dingen aankan?

Vaak worden na de feestdagen ongewenste huisdieren zomaar op straat gezet of naar een asiel gestuurd.

Toch een hond cadeau doen?

Wil je toch een hondje cadeau doen? Ben je er zeker van dat je die persoon een ongezien plezier zult doen? Enkele betere alternatieven voor een 'levend' cadeau:

  • Vraag aan het plaatselijke dierenasiel voor een soort 'bon'. De gelukkige kan dan op de juiste tijd, een juist huisdier voor hemzelf kiezen.
  • Geef hem een mandje vol huisdier materiaal zoals een kam, kommetjes, speeltjes... die hij kan gebruiken als er uiteindelijk een nieuw huisdier is.
  • Boeken voor de dierenliefhebber: hondenliefhebbers zullen veel plezier beleven aan een boek over rashonden met veel foto's. Het kan hem helpen om een uiteindelijke keuze te maken.

Deze alternatieve oplossingen zijn veiliger. Op die manier zul je er zeker van zijn dat het nieuwe baasje tijd kan maken en zijn nieuwe hondje in een prachtige thuis kan geven.

Een huisdier is een verrijking in je leven. Toch moet deze beslissing weloverwogen genomen worden. Geniet ten volle van de feestdagen met je familie en vrienden. Na al die helse dagen kun je je rustig bezig houden met je nieuwe trouwe viervoeter.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Nicole Geens

Ik ben het er mee eens dat men geen hond, of enig ander levend wezen als geschenk moet geven.
Niet omdat je ritme met de feestdagen verstoord is, want ik doe aan al die heisa niet mee.
Hoeveel van die geschenken belanden binnen het jaar alweer in het asiel.


Een reactie plaatsen