Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Een hondenpension kiezen

  Davy Agten
  Een hondenpension kiezen
  Ga je op reis en kan je je hond niet meenemen? Laat hem dan logeren in een hondenpension. Je hebt talloze hondenpensions, maar ze hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde kwaliteit. Het belangrijkste is dat je hond veilig is, zich comfortabel voelt en goed verzorgd wordt.

  Jaarlijks spenderen dierenliefhebbers enorm veel geld aan de verzorging van hun huisdieren. Tegenwoordig kunnen honden genieten van alle luxe in de hondenpensions.

  Logeerplaats bij de dierenarts


  Veel dierenartsen bieden een logeerplaats aan voor honden. De dierenarts is vooral gericht op het verzorgen van dieren die ziek of gewond zijn. Denk er dus wel aan dat de logeerplaats heel eenvoudig is. Vaak logeert de hond in een simpele kooi met een betonnen vloer. Ook hebben ze niet de tijd om jouw hond de juiste aandacht te geven die hij nodig heeft en zal hij niet veel in contact komen met andere honden.

  Er is echter wel één groot voordeel aan verbonden, je hond zal zich comfortabel voelen en minder last hebben van scheidingsangst omdat hij bekend is met de inrichting, de dierenarts en de medewerkers.

  Inrichting pension


  Breng altijd eerst een bezoekje aan het pension voor je jouw hond inschrijft. Bekijk alle ruimtes goed. Is het er proper? Hoe ruikt het daar? Is er veel lawaai?

  Hoe groot is het hondenhok waar jouw hond zal moeten slapen? Vraag hoe vaak jouw hond gevoed wordt, hoe vaak hij vers water krijgt en hoe vaak ze tijd maken voor beweging. Observeer zeker het personeel. Gaan ze liefdevol om met de honden?

  Vraag tenslotte ook na of het personeel 24 uur aanwezig is. Als jouw hond nooit alleen thuis is ’s nachts, kan dit voor problemen zorgen.

  Erkende Vereniging van Dierenpensions


  Controleer of het hondenpension aangesloten is bij een erkende vereniging en bij een dierenarts. Sommige hondenpensions hebben hun eigen dierenarts ter plaatse.

  Kostprijs


  Veel hondenpensions hebben een basisvergoeding per dag. Maar er zijn ook veel extra voorzieningen die er kunnen voor zorgen dat de prijs de hoogte in gaat. Dit zijn extra diensten zoals extra wandelingen, aandacht en traktaties. Informeer je dus goed op voorhand.

  Luxe


  De meeste hondenpensions zijn tegenwoordig vergelijkbaar met ontspanningsoorden voor mensen. Ze hebben talloze luxevoorzieningen zoals televisies, zwembaden, massages, wandelingen in de natuur enz. Al deze voorzieningen klinken prachtig, maar denk er aan dat het belangrijker is dat jouw hond goed verzorgd wordt.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Hondenpension , Reis , Luxe , Kostprijs , Inrichting
terug naar overzicht

2 reacties

 1. dozzyspetfarm

  rank: 747

  Er bestaan ook huiselijke pensions, waar de honden helemaal niet vastgezet worden maar de ganse dag vrij mogen spelen met de anderen zonder dat er extra voor betaald moet worden !
  geplaatst op 21-10-2016 om 10:14
 2. cara

  rank: 1018

  Heeft iemand ervaring met hondenhotel Bentley's op de grens van Keerbergen-Schriek?
  geplaatst op 23-03-2011 om 11:10
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x