Een hond met huidproblemen

Een hond met huidproblemen
Wanneer je bezig bent met de verzorging van je hond kan je verschillende soorten huid- en vachtproblemen tegenkomen. Om deze problemen op de juiste manier aan te pakken moet je weten waar het precies om gaat. De meest voorkomende huid- en vachtproblemen bij een hond zijn:

  • hotspot
  • ringworm
  • mange
  • heyletiella

Hotspot

Een hotspot is een geïnfecteerde, natte plek op de huid van je hond. Deze plek jeukt enorm waardoor je hond gaat krabben. Door het krabben wordt de plek verder geïnfecteerd en gaat het ontsteken. Een hotspot kan worden veroorzaakt door een wondje aan de huid, maar ook door vlooien of een tekenbeet.

Ringworm

Ringworm is een infectie die wordt veroorzaakt door een schimmel. Deze schimmel veroorzaakt ringvormige, droge plekken op de huid.

Mange

Mange, ook wel schurft genoemd, is een andere huidziekte waar je hond veel last van kan hebben. Het wordt veroorzaakt door kleine mijten. Deze mijten zorgen voor veel jeuk en veroorzaken haaruitval.

Cheyletiella

Cheletiella, ook wel lopende roos genoemd, is ook een vorm van huidziekte veroorzaakt door mijten. Een hond met cheyletiella heeft een doffe vacht, schilferige huid en veel verlies van haar. Het is een zeer besmettelijke ziekte die van de hond over kan gaan op mensen.
Al deze huidziektes kunnen worden behandeld met speciale shampoos. Om de juiste shampoo te kiezen kan je best raad vragen aan je dierenarts.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

jeanet boeijsma

witje heeft wel last van een voedsel allergie, maar die heb ik momenteel goed onder controle.
samen met hokamix forte (algen poeder) en hypo allergeen voeding van Prins gaat het de goede kant weer op.
maar moet zeggen ze is nog niet weer helemaal klaar maar het begin van haargroei is er en daar ben ik blij mee.
verder om de vlooien te bestrijden gebruik adventix omdat die breed gespreid is wat ongedierte aangaat op advies van de DA.
nu is het gewoon wachten dat de huid en vacht zich helemaal gaat herstellen.


Een reactie plaatsen