Een hond: Een steun in moeilijke tijden

Een hond: Een steun in moeilijke tijden
Het is algemeen geweten dat honden veel liefde brengen in een familie. Naast het strelen en aaien, spelen honden een zeer intense rol binnen de opvoeding van het gezin. Veel baasjes van honden houden ervan dat hun huisdier hen heel veel ongedwongen liefde geeft. Maar het is tegelijkertijd zo dat het huisdier ervoor zorgt dat wij ook ongedwongen veel liefde teruggeven. Een huisdier is een ideaal opstapje als groeiproces voor een gezin wat het geven en uiten van liefde en genegenheid betreft.

Verantwoordelijkheidsgevoel

In de eerste plaats, versterkt de aanwezigheid van een huisdier zeker het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen. Ze leren om in te staan voor de hond en beseffen dat deze het zonder hen niet kunnen redden. Ze beseffen dat sommige zaken ook tegen wil en dank moeten gedaan worden omdat het van hen wordt verlangd.

Wanneer kinderen positieve feedback ervaren omdat ze zorg dragen voor hun huisdier zal het gevoel van verantwoordelijkheid alleen maar toenemen. Een huisdier kan voor kinderen een echte levensgezel zijn die een belangrijke rol vervult in hun dagelijks leven. Waarom zouden er anders zoveel televisieshows zijn voor kinderen met dieren in de hoofdrol?

Rust- en troostgevend

Sommige studies beweren zelfs dat kinderen beter kunnen studeren in het bijzijn van een hond. Dit kan verklaard worden doordat het kind zich meer op zijn gemak voelt. Wanneer wij als volwassenen gespannen en vermoeid door het leven gaan, dan is het voor ons toch ook niet gemakkelijk om te vergaderen of bijscholingen te volgen?

Wanneer er discussies aan de gang zijn tussen ouders en kinderen, kan een huisdier er voor zorgen dat het kind zich minder rechtstreeks aangevallen voelt. Als het kind het huisdier kan voelen of wrijven tijdens de discussie zal het zijn aandacht een beetje afleiden van de situatie en zal het kind zich meer in zijn sas voelen dan wanneer hij deze moeilijke discussie alleen moet doospartelen.

We merken wel dat het belang van honden op de gemoedstoestand afneemt naarmate de kinderen ouder worden. Andere zaken zoals hechtere vriendschap, boeken en televisie zorgen ervoor dat de emotionele noden van de jongeren worden voldaan.

Om te besluiten kunnen we stellen dat honden ervoor zorgen dat kinderen worden blootgesteld aan een grotere wereld dan diegene die ze al kenden. De kameraadschap en toewijding die een huisdier verlangt kan helpen om alle gezinsleden enkele stapjes dichter bij mekaar te brengen. Daarvoor kunnen we alleen maar dankbaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen