Een hond adopteren

Een hond adopteren

Ik ga een bezoekje brengen aan het asiel…

Je bent al een tijdje aan het nadenken om een hond bij jou in huis te nemen. Je hebt alles op een rijtje gezet en je hebt beslist geen dure raspuppy te kopen. Je wilt een hond uit een asiel een tweede leven schenken. Dit is een zeer nobele beslissing maar er zijn toch enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder enkele tips en raadgevingen die je alvast op goede weg zetten.
 

  1. Als je besluit naar een asiel te gaan, houd er dan rekening mee dat dit geen plezieruitstapje wordt. Probeer thuis al uit te zoeken welke soort hond je zoekt. Moet het een vrouwtje zijn, groot of klein, speels of eerder rustig. Je zal geconfronteerd worden met deels verwaarloosde honden. Bied weerstand aan de drang om elke hond mee naar huis te nemen.
     
  2. Besef wel dat je voor een hond uit een asiel ook een kleine bedrag moet betalen. Ze zijn niet helemaal gratis!
     
  3. Maak ook de keuze of je een jonge of een oude hond wilt. Jonge honden zijn misschien schattig en speels, oudere honden hebben het voordeel dat ze hun karakter gevormd hebben en je weet ook heel precies hoe groot ze zijn. Geen onverwachte verrassingen dus!
     
  4. Wanneer je thuis nog een poes hebt lopen, vraag dan zeker aan de oppasser van het asiel om je hond even bij andere dieren te zetten, zo kan je steeds zijn reactie zien.
     
  5. Als je kinderen hebt, neem ze dan zeker mee naar het asiel. Zo kan je zien of de hond al dan niet goed met kinderen kan omgaan.
     
  6. Laat de hond eens schrikken. Haal hem uit zijn kooi en laat je sleutels of iets dergelijks vallen. Wanneer hij angstig wegduikt of juist agressief reageert is dit geen goed teken.
     
  7. De meeste honden hebben wel een opfrisbeurt van de basisregels nodig. Begin met trainen en wandelen zodra je de hond bij je thuis hebt. Zo creëer je een band met de hond en voelt hij zich meteen geaccepteerd in zijn nieuwe huis.
     
  8. Als de hond slecht is opgevoed, heeft hij gedragsproblemen. Het is mogelijk zo’n hond terug op te voeden en dat is dankbaar werk, maar er kruipt veel tijd en geduld in. Denk eens goed na of je er wilt aan beginnen. Overigens zijn er in het asiel ook leuke, probleemloze honden te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Adelheid Paternoster

Hoe leer ik onze Zena, een hond die wij bij het asiel haalden, en nu 6 maanden bij ons is, af om nijdig naar andere honden te blaffen als we in het park een wandeling gaan maken? Zij is dan aangelijnd, en bij de meeste honden begint zij prompt te blaffen. Dat is heel vervelend!EMO 5

je moet haar duidelijk maken dat da niet magEMO 4 ik heb ook een hond gehad en die heb ik duidelijk gemaakt en dat werktEMO 3

Marie Hermans

Wij hebben een schat van een Yorkshire uit het asiel geadopteerd.
Het enige wat we nog niet helemaal
Onder kontrole krijgen .is dat hij heel onrustig is in de auto .en we hebben al een dierenarts geraadpleegd het zou geen wagenziekte zijn .
Hij heeft wel een verleden in Spanje. Misschien heeft dat er ook mee te maken.
Nu als we met de auto vertrekken
Ga ik bij hem van achter zitten en praat tegen hem .wat toch al iets helpt.weten jullie hoe dit verholpen kan worden .?

Mattheo

Zou ik deze mogen kopen

Mattheo

Also hij food is Morten Julie zoo even hond turig makes


Een reactie plaatsen