Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Een goede stofzuiger in de strijd tegen hondenhaar

  Davy Agten
  Een goede stofzuiger in de strijd tegen hondenhaar

  Enkele modellen onder de loep…

  Het huis stofzuigen. Het is voor velen onder een ons een langdradig maar noodzakelijk werk. Gelukkig hebben de fabrikanten ontdekt dat er een grote vraag is naar stofzuigers die specifiek gemaakt zijn om hondenhaar op te zuigen. Deze zijn doorgaans zeer krachtig en maken het werk veel gemakkelijker. Het aanbod is echter zo groot en zo verscheiden dat de zoektocht naar een goede stofzuiger lang kan duren. Gelukkig moet het allemaal niet zo moeilijk zijn. Met enkele goede tips en aandachtspunten wordt de zoektocht tot een minimum herleid.


  Aan welke voorwaarden moet de stofzuiger voldoen?


  • Een hepafilter. Deze zorgt ervoor dat zelfs de kleinste opgezogen haartjes binnen de stofzuiger blijven en niet terug de woonkamer worden ingeblazen. Niet uiterst noodzakelijk, maar toch sterk aangeraden.
    
  • Een turbo-borstelkop of een zuigkop met gemotoriseerde borstels. De meeste sledestofzuigers hebben enkel een motor in het centrale gedeelte. Er bestaan ook stofzuigers met draaiende borstels op de zuigkop, waardoor de haren in het tapijt veel sneller loslaten en met een minimum aan moeite en tijd kunnen opgezogen worden.
    
  • Let op de wendbaarheid. Je moet meestal op de meest eigenaardige plekken de strijd met het hondenhaar aangaan.


  Er zijn enkele fabrikanten op de markt, die een hele reeks gewijd hebben aan stofzuigers waarmee hondenhaar kan opgekuist worden. Je kan in deze reeksen op zoek gaan welke soort stofzuiger het meest voldoet aan jouw eisen. Om de zoektocht toch nog iets te vereenvoudigen staan hieronder enkele goede modellen opgesomd.

   

  Dyson DC23 Stowaway Animal ± 520€

  • Hepa-filter
  • Dyson Turbo-borstel
  • Sledestofzuiger zonder stofzakken

  Miele Cat & Dog 5000 ± 230€

  • Hepa-filter
  • Turbo-borstel
  • Sledestofzuiger met zakken


  Hoover Purepower Amigo TPP2320 ± 160€

  • Hepa-filter
  • Turbo-borstel
  • Sledestofzuiger met zakken  Deze stofzuigers krijgen veel positieve commentaar. De aankoopprijzen liggen vrij ver uit mekaar, maar hou rekening met levensduur, zuigkracht en gebruiksgemak. De Dyson springt er wat kostprijs betreft misschien een beetje bovenuit, maar deze stofzuiger maakt geen gebruik van de doorgaans toch vrij dure stofzakken.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Verzorging , Stofzuiger , Hepafilter , Prijzen
terug naar overzicht

3 reacties

 1. Avier50

  rank: 12801

  [B]Kirby stofzuiger, deze kun je ook tijdens het borstelen gebruiken. Dan heb je geen last van haren.
  EMO 4
  geplaatst op 04-07-2012 om 17:13
 2. Kristel

  rank: 2

  Hallo Cody, zo doe ik dat ook, honden borstelen en vloer borselen.... daarna heb ik meestal al geen zin meer om te stofzuigen EMO 1
  geplaatst op 09-01-2012 om 22:34
 3. cody

  rank: 3491

  EMO 8EMO 4 Bij ons lopen er 5 hondjes los maar die worden regelmatig geborsteld. Dan kunt u het ook doen met een gewone stofzuiger.EMO 7EMO 20
  geplaatst op 18-08-2009 om 19:57
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x