Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Een goede puppy vind je bij een goede fokker

  Davy Agten
  Een goede puppy vind je bij een goede fokker
  Als je beslist om een hond te kopen zijn er aan aantal dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste daarvan is zonder twijfel de fokker of hondenkennel waar je je hond plant te kopen. Wij vertellen je graag hoe je een goede hondenfokker herkent.

  Natuurlijk wil je een gezonde, mooie pup. Maar hoe kan je weten of het beestje effectief gezond is? Puppies zijn immers nog piepjong en bruisen om die reden van het leven. Jammer genoeg dragen velen van bij hun geboorte al kleine kwaaltjes mee. Deze kunnen snel evolueren tot meer ernstige aandoeningen of ziektes, die ook nog eens een hele hoop geld kosten. Een goede hondenfokker zal daarentegen al het mogelijke doen om de puppy’s gezond en wel te verzorgen.

  De drie types hondenfokkers


  Het eerste type hondenfokker is een fokker die met zijn eigen honden meedoet aan shows. Dat wil zeggen dat hij enkel en alleen met de beste rashonden zal kweken met het oog op competities. Zelfs wanneer een puppy niet aan hun standaardvoorwaarden voldoet, zal het hondje nog steeds beter scoren dan de gemiddelde puppy. Een groot voordeel hieraan is dat de honden getest worden op genetisch- bepaalde ziektes. Een nadeel is dan weer het prijskaartje dat er aan verbonden is.

  Het tweede type hondenfokker is eerder een hobby-fokker. Deze mensen zijn vaak ook veel bezig met honden, maar zijn niet zo zeer gefocust op het meedoen aan shows. Gewoonlijk stellen ze zelf een standaard in voor de puppy’s, aangezien ze enkel en alleen hondjes willen verkopen die hetzelfde profiel hebben als hun eigen honden. Jammer genoeg worden deze puppy’s niet altijd getest op ziektes of afwijkingen.

  Het derde type hondenfokker kweekt zoveel mogelijk. Hierdoor moet de kwaliteit vaak inboeten aan kwantiteit. Ook de puppy’s in kwestie krijgen te weinig aandacht en worden amper getest op ziektes. Deze puppy’s ondervinden later dan ook vaak ernstige gezondheidsproblemen.

  Hoe een goede fokker vinden


  De beste kwekers vind je via advertenties in professionele hondenbladen, via hondenclubs en mits enige voorzichtigheid ook via het internet. Andere kwekers vind je terug in de krant. Hoe dan ook blijft het een must om de omgeving van de puppy zelf te zien, zodat je weet waar je aan toe bent. Wij proberen je via onze fokkerpagina alvast op weg te helpen.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Puppy , Hondenfokker , Types , Hondenkennel
terug naar overzicht

11 reacties

 1. sprotje

  rank: 2484

  ik ben zeer tevreden over mijne fokker,pup met papieren erbij,ik merk het verschil nu pas tussen een hond met een stamboom en een hond zonder stamboom,men betaald wat meer maar men is voor 100% zekers dat de hond gezond is de vader werd getest voor de dekking en d e moeder ook,me golden retriever pup is nu 14 weken oud,deze zal dienen voor hulphond,ze brengt nu al dingen naar me toe maar elke dag ben ik er wel mee bezig 15 minuten oefenen ermee is meer dan voldoende want teveel pouchen is dit geen spel meer voor de hond ze moet het graag willen doen voor me werken,ik doe het op spelende wijze ik geniet ervan en me pup ook
  EMO 4
  geplaatst op 19-12-2015 om 00:15
 2. Zoek zeker niet op marktplaats A de Groot uit Lithoijen. Broodfok
  geplaatst op 16-03-2013 om 18:44
 3. vikike

  rank: 715

  naar mijn mening heeft een goede fokker ook nooit meer dan 2 rassen, mijn ervaring zegt dat wanneer men al 4 of 5 rassen heeft die voor mij al onder de noemer broodfokker thuishoren want bij deze gaat het al om echt te verkopen en daarvan te kunnen leven en niet meer om het ras sterk te houden
  geplaatst op 01-04-2012 om 15:10
 4. Ann

  rank: 209

  Jammer dat er een link staat op deze site van een slechte hondenkennel .Nl. dogyEMO 14
  Die hoort helemaal niet thuis op de deze site!
  Hoort beter thuis op de zwarte lijst.
  geplaatst op 26-10-2011 om 16:00
 5. Ann

  rank: 209

  [B]Ik denk dat je jammer genoeg de verkopp niet zal kunnen stoppen.EMO 14
  Die broodfokkers hebebn veel te veel vrij spel !
  De wetten en controles moeten gewoon strenger worden !
  geplaatst op 12-04-2011 om 07:41
 6. c3h5n9o6

  rank: 5425

  Het grootste probleem is de import vanuit het oostblok. Deze honden worden in zeer slecht omstandigheden gefokt en naar hier gebracht. Door deze honden aan te kopen geef je de fokkers ginds nog meer redenen en kansen om verder te fokken. We kunnen deze toestanden maar stoppen door geen honden uit deze streken te kopen.
  geplaatst op 12-04-2011 om 07:24
 7. Ann

  rank: 209

  ik ga nooit meer bij z'on grote kennel ! En om die lijst bij aan te vullen...ga zeker niet bij den Doggy in Merksplas!EMO 5
  geplaatst op 11-02-2011 om 11:57
 8. patty

  rank: 724

  Ga ook eens kijken bij mensen (particulieren) die zelf een nestje hebben, die hondjes zijn meestal gesocialiseerd als ze naar hun nieuwe thuis mogen. Je hebt dan ook kans om de beide ouders te zien en in de meeste gevallen kweken ze slechts éénmalig of één nestje per jaar. Ze hebben het moeilijk om hun hondjes aan te prijzen, in tegen stelling tot de honden die van wit Rusland en omliggende komen (broodfok ) die brengen ze met camions naar ons land! In trimsalons, dierenspeciaalzaken en bij de dierenarts hangen soms adressen van goede hobby kwekers, die het echt voor het plezier doen en om de liefde van hun hond en pups !!! Blijf weg van de grote ketens, woefkesranch, Lummen, Groot Bijgaarden enz. daar vindt je enkel wat ze over de grens brengen!!EMO 5
  geplaatst op 11-02-2011 om 08:39
 9. Ann

  rank: 209

  Hallo, ik heb nu 3 weken een nieuwe pup (Engelse Cocker).Een vriendje voor ons Flavie.
  Ons Flavie komt van ne broodfok.Al héél véél problemen meegehad.Maar eens schat van een hond! EMO 4
  Onze kleine Flor heb ik bij Elmo in Lommel gehaald.Heb deze keer de ouders gezien en is maar een kleine kennel met 4 rassen.Zat direckt goed dus! De eigenares was héél behulpzaam! Ondertussen gaat het héél goed met de flor! EMO 4
  Ik ga nooit meer bij een broodfok !!! EMO 5
  geplaatst op 17-10-2010 om 11:25
 10. Ynnad26

  rank: 7

  Veel verschillende rassen duidt vaak op broodfok!!!EMO 5
  geplaatst op 17-10-2010 om 08:47
 11. Ann

  rank: 209

  Hallo, heeft iemand al gehoort van de Baele in Aalter? Of eneig ervaring mee? (dierenzaak )
  geplaatst op 23-09-2010 om 14:54
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x