Een gezonde en blije hond

Een gezonde en blije hond
Een hond neem je niet voor even, maar voor het leven, en daarom is het belangrijk dat er over de aankoop van een hond goed wordt nagedacht.

Zoals mensen hun eigen karaktertrekken hebben, hebben honden ook allemaal hun eigen karakter en specialisaties.

Een overzicht van hondenrassen kan ons hierin al een aardig eindje op weg helpen. Kies als je een sportief persoon bent, een hond die graag mee naar buiten gaat. Mocht je kinderen hebben, kies dan een ras dat bekend staat om zijn goede omgang met kinderen. Een kleine behuizing is beter geschikt voor een schoothondje dan een groot hondenras, tropische oorden vragen om een hond die goed tegen de warmte kan.

Een goede afstemming komt zowel je hond als jezelf en jouw gezin ten goede.

Een hond maakt deel uit van jouw gezin en verdient de zorg en aandacht die hierbij hoort.
Zorgt voor gezonde, evenwichtige voeding. Deze voeding is van goede kwaliteit, gemaakt op basis van vlees en aangepast aan de leeftijd van je hond. Aanvullende antioxidanten en Omega3-vetzuren zorgen voor een goede weerstand.

Daarnaast heeft je hond baat bij een goede opvoeding. Het leren van goede manieren en het bijbrengen van sociale gedragspatronen geeft je hond een leidraad en zorgt ervoor dat de buren even warm worden onthaalt als de gezinsleden.

Mentale en fysieke stimulansen houden je hond in vorm en zorgen voor een opgewekte natuur. Ga wandelen met je hond of laat de kinderen er in de tuin mee spelen. Op deze manier leert hij geuren, omgevingsgeluiden en mensen herkennen.

Vergeet ook niet het controlebezoek aan de dierenarts. Eventuele ziektes of andere problemen kunnen zo snel worden ontdekt en verholpen.

En het allerbelangrijkste: geef je hond vooral veel liefde en affectie!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen