Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Een bron van energie voor je hond

  Davy Agten
  Een bron van energie voor je hond
  Vroeger probeerden hondeneigenaars het natuurlijke dieet van de hond te vervangen door natuurlijke ingrediënten. Vandaag de dag eet een hond niet langer wat hij 'natuurlijk' zou eten in het wild, maar aanpassingen van de originele voedingsmiddelen, beperkter en duurzamer.

  Ons menselijke dieet bestaat uit een grote variatie aan ‘aangepast’ natuurlijk voedsel. Ook voor je hond wordt een groot deel van zijn voeding uit deze natuurlijke voedingsstoffen geselecteerd. Naast deze menselijke voedingsstoffen zijn er nog een aantal die niet onder ons 'menselijke' voedsel vallen, zoals oa. varkenslevers of beendermeel.

  Proteïnen


  Vlees is zonder twijfel het meest voorkomend natuurlijke ingrediënt voor honden. Het is bovendien ook de meest voorkomende bron van proteïnes. Het is echter niet de enige of de beste bron. Eieren, melk en plantaardige proteïnen zijn ook heel voedzaam en rijk aan proteïnes.

  Vetten


  Alle natuurlijke voedingsmiddelen zijn bronnen van energie. De meeste voedingsstoffen worden omgezet in energie. Sommige natuurlijke voedingstoffen kunnen meer energie teweeg brengen dan andere en worden dan ook vaker gebruikt als energiebron. Dit zijn de voedingsstoffen die grote hoeveelheden vet en koolhydraten bevatten. Vet is voor honden de belangrijkste energiebron. Bij het meeste vlees is het vet er in ieder geval bij zoals bij in stuk gehakt vlees of gemalen vlees. Vet kan ook in zijn natuurlijke vorm gebruikt worden, zoals plantaardige olie of talk en reuzel.

  Koolhydraten


  Koolhydraten zijn goedkoper dan vet, maar niet zo'n geconcentreerde energiebron. Koolhydraten zijn zeer nuttig om de proteïnes in vleesrijk voedsel te verdunnen of de hoeveelheid calorieën in vetrijk voedsel te verminderen.

  Maïsolie


  Dit is wijdverspreid de nuttigste energiebron die gebruikt wordt voor honden. 1 gram maïsolie bevat 9 calorieën. Als het gebruikt wordt als het enigste vet verschaft het ook tien keer zoveel essentiële vetzuren die een hond nodig heeft. Maïsolie is niet duur. Het is gemakkelijk verkrijgbaar en behoudt vrij lang zijn goede kwaliteit. Andere oliën die gebruikt kunnen worden als energiebron voor honden zijn olijfolie, pinda olie, soja olie en saffloerolie.

  Deze kleine tips kunnen je zeker helpen om de voeding van je hond evenwichtig samen te stellen zodat hij bruist van energie!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Maïsolie , Koolhydraten , Energie , Vetten , Proteïnen
terug naar overzicht

3 reacties

 1. aflierman

  rank: 865

  Mijn hond krijgts soms wel halfvolle melk en heeft totaal nergens last van.
  Misschirn om dat een zwerfhod is geweest emn wat mer gewend is.
  Volle melk krijgt ze nooit dus weet niet hoe daar de reactie op is.
  Melk is goed voor elk!! maar weet wel wat je doet.
  geplaatst op 30-08-2013 om 18:00
 2. jeanet

  rank: 182

  melk daar raken de honden van aan de diaree dat is een waar woord, maar je kunt ze ook kattenmelk geven.
  hier overkomt ze niets van en ze vinden het lekker bovendien ook nog
  voor een zogende hond kun je volstaan met 1 pakje per dag, dat is voldoende voor de melkproduktie van moederhond voor haar pups!
  geplaatst op 29-08-2013 om 14:28
 3. AnneMarie

  rank: 28

  mijn honden eten net zo als ze in de natuur zouden behalve dan dat het nog net geen hele prooidieren zijn, maar de prooi is in stukken,
  dus grote stukken vlees en bot
  zo voerne is veel gezonder

  ik zou je hond geen gewone melk geven want ze raken direct in de diarree!!!
  als je melkprodukten wilt geven.... geef dan yohurt of karnemelk of kwark
  maar zeker geen melk!!!!!
  geplaatst op 18-12-2009 om 15:39
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x