Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Drie dingen die je in de bench van je puppy moet stoppen

  Davy Agten
  Drie dingen die je in de bench van je puppy moet stoppen
  Denk erom dat je niet te veel voorwerpen in de bench mag proppen, want dan is er geen plaats meer over voor je hond! Er zijn eigenlijk maar drie dingen die je nodig hebt:

  Bekleding – je hond heeft iets nodig om het zich comfortabel te maken in zijn bench. Een handdoek of dekentje doen het daarbij goed, of zelfs een mat of kussen speciaal ontworpen voor hondenboxen. Het zou de bodem van de bench moeten bedekken, maar wees jezelf ervan bewust dat sommige honden liever op een harde, vlakke ondergrond liggen en de dekens opzij zullen duwen.

  Speeltjes – Omdat je hond slechts korte perioden in zijn bench zal doorbrengen, heb je niet veel speeltjes nodig, maar je zal iets nodig hebben zodat hij zich niet verveelt. Een kauwspeeltje, misschien, of een touwspeelgoedje – iets waarmee hij zich op zijn eentje kan bezighouden. Neem een van zijn favorieten of laat hem er eentje uitkiezen!

  Water – Als je hond langer dan twee uur in zijn bench moet doorbrengen, moet je ervoor zorgen dat hij vers water heeft.

  Drie trucjes om je hond aan zijn bench te laten wennen


  Je wil dat je puppy een positief verband legt met zijn bench, wat de reden is waarom je de bench nooit als vorm van straf mag gebruiken. Hou rekening met onderstaande tips wanneer je je pup voor het eerst voorstelt aan zijn nieuwe thuis.

  Laat de deur van de bench openstaan, en plaats op geregelde tijdstippen iets lekkers in de bench. Zorg ervoor dat je puppy dit ziet, en moedig hem aan om het snoepje te gaan halen. Probeer hem niet te dwingen, duwen, trekken of op eender welke manier hem fysiek aan te manen om in zijn Box te gaan. Laat hem uit eigen beweging naar binnen gaan. (De enige uitzondering hierop is wanneer je ’s avonds naar bed gaat, en je je puppy in zijn bench wil zetten. Je hebt mogelijk wat aanmoediging nodig, maar een snoepje in zijn bench leggen volstaat vaak.)

  Overlaad hem met complimentjes en aai hem uitgebreid iedere keer hij uit zichzelf de bench betreedt.

  Probeer er een spelletje van te maken. Leg achter de rug van je pup een snoepje in de bench. Vraag hem dan: “Waar is je snoepje? Het is in je “huis” of “kamer” of “nestje”." (Gebruik het woord waarvan jij wilt dat je pup het associeert met zijn bench.) De eerste paar keren zal je hem moeten helpen om het te vinden, dan zou hij moeten weten wat “snoepje” en “nestje” (of welk woord je ook maar gebruikt) betekent. Nadat hij het woord voor zijn bench geleerd heeft, zal je in staat zijn om hem te zeggen dat hij naar zijn bench moet gaan. Wat hij ook zal doen!  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Benchtraining , Hond Bench , Puppy Bench
terug naar overzicht

7 reacties

 1. nijskens_removed

  rank: 1773

  EMO 3EMO 4
  geplaatst op 25-12-2015 om 01:40
 2. Jinxowner

  rank: 1331

  Hebben jullie bij jullie pup, 'snachts water gezet?

  geplaatst op 28-06-2015 om 15:43
 3. Mellow2011

  rank: 1980

  Wij hadden voor Mellow alleen een ligkussen in de bench, dit heeft ze nooit gesloopt (het moest alleen wel even in model worden 'gegraven', waardoor ze vaak op een prop lag EMO 3). Geen speelgoed, geen kluifjes. Ze kreeg wel een klein snoepje als ze erin ging, maar dat was echt een hap-slik-weg snoepje.
  Geen kans op verstikkingsgevaar.
  geplaatst op 07-05-2014 om 09:42
 4. daniquetom

  rank: 35

  touwspeeltjes of flostouwen zou ik niet doen, als ze er op kauwen kunnen de draadjes die ze doorslikken in de darmen draaien.. ik kies altijd 'veilige' speeltjes, en een bot alleen als hij groot genoeg is!EMO 1
  geplaatst op 02-03-2013 om 22:55
 5. Moppy

  rank: 1246

  [B][I][U]
  geplaatst op 06-06-2012 om 23:29
 6. mouche

  rank: 6638

  mijn hond houdt niet van zijn bench! van jongsaf moet hij alleen s'nachts in zijn bench ! toch met veel moeite,
  ik heb het op alle manieren geprobeerd.eenmaal in is hij wel stil,s'morgens haal ik hem er meteen uit bij het opstaan.
  Wat raden jullie me aan?
  geplaatst op 14-08-2011 om 11:11
 7. Hesci

  rank: 42

  Speeltjes en bekleding zijn juist niet toegestaan in de bech
  een goeie gezonde en aktieve pup bijt en kauwt overal op en vreten vaak dingen op die oa tot verstoppingen kunnen leiden
  zo ook stukjes van bekleding en zeker speeltjes
  Dit kan zelfs de dood tot gervolg hebben
  Zelfs de volwassen honden hebben geen halsband oid. om in de bench
  Het is de laatste paar jaar al meerdere malen voorgekomen dat honden en pups met hun halsband vast kwamen te zitten en in paniek zijn geraakt, enkele honden zijn daardoor helaas gestikt
  geplaatst op 08-08-2011 om 10:32
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x