Drie dingen die je in de bench van je puppy moet stoppen

Denk erom dat je niet te veel voorwerpen in de bench mag proppen, want dan is er geen plaats meer over voor je hond! Er zijn eigenlijk maar drie dingen die je nodig hebt:

Bekleding – je hond heeft iets nodig om het zich comfortabel te maken in zijn bench. Een handdoek of dekentje doen het daarbij goed, of zelfs een mat of kussen speciaal ontworpen voor hondenboxen. Het zou de bodem van de bench moeten bedekken, maar wees jezelf ervan bewust dat sommige honden liever op een harde, vlakke ondergrond liggen en de dekens opzij zullen duwen.

Speeltjes – Omdat je hond slechts korte perioden in zijn bench zal doorbrengen, heb je niet veel speeltjes nodig, maar je zal iets nodig hebben zodat hij zich niet verveelt. Een kauwspeeltje, misschien, of een touwspeelgoedje – iets waarmee hij zich op zijn eentje kan bezighouden. Neem een van zijn favorieten of laat hem er eentje uitkiezen!

Water – Als je hond langer dan twee uur in zijn bench moet doorbrengen, moet je ervoor zorgen dat hij vers water heeft.

Drie trucjes om je hond aan zijn bench te laten wennen

Je wil dat je puppy een positief verband legt met zijn bench, wat de reden is waarom je de bench nooit als vorm van straf mag gebruiken. Hou rekening met onderstaande tips wanneer je je pup voor het eerst voorstelt aan zijn nieuwe thuis.

Laat de deur van de bench openstaan, en plaats op geregelde tijdstippen iets lekkers in de bench. Zorg ervoor dat je puppy dit ziet, en moedig hem aan om het snoepje te gaan halen. Probeer hem niet te dwingen, duwen, trekken of op eender welke manier hem fysiek aan te manen om in zijn Box te gaan. Laat hem uit eigen beweging naar binnen gaan. (De enige uitzondering hierop is wanneer je ’s avonds naar bed gaat, en je je puppy in zijn bench wil zetten. Je hebt mogelijk wat aanmoediging nodig, maar een snoepje in zijn bench leggen volstaat vaak.)

Overlaad hem met complimentjes en aai hem uitgebreid iedere keer hij uit zichzelf de bench betreedt.

Probeer er een spelletje van te maken. Leg achter de rug van je pup een snoepje in de bench. Vraag hem dan: “Waar is je snoepje? Het is in je “huis” of “kamer” of “nestje”." (Gebruik het woord waarvan jij wilt dat je pup het associeert met zijn bench.) De eerste paar keren zal je hem moeten helpen om het te vinden, dan zou hij moeten weten wat “snoepje” en “nestje” (of welk woord je ook maar gebruikt) betekent. Nadat hij het woord voor zijn bench geleerd heeft, zal je in staat zijn om hem te zeggen dat hij naar zijn bench moet gaan. Wat hij ook zal doen!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


9 reacties

Huisman Hesci

Speeltjes en bekleding zijn juist niet toegestaan in de bech
een goeie gezonde en aktieve pup bijt en kauwt overal op en vreten vaak dingen op die oa tot verstoppingen kunnen leiden
zo ook stukjes van bekleding en zeker speeltjes
Dit kan zelfs de dood tot gervolg hebben
Zelfs de volwassen honden hebben geen halsband oid. om in de bench
Het is de laatste paar jaar al meerdere malen voorgekomen dat honden en pups met hun halsband vast kwamen te zitten en in paniek zijn geraakt, enkele honden zijn daardoor helaas gestikt

mijn hond houdt niet van zijn bench! van jongsaf moet hij alleen s'nachts in zijn bench ! toch met veel moeite,
ik heb het op alle manieren geprobeerd.eenmaal in is hij wel stil,s'morgens haal ik hem er meteen uit bij het opstaan.
Wat raden jullie me aan?

[B][I][U]

danique tom

touwspeeltjes of flostouwen zou ik niet doen, als ze er op kauwen kunnen de draadjes die ze doorslikken in de darmen draaien.. ik kies altijd 'veilige' speeltjes, en een bot alleen als hij groot genoeg is!EMO 1

... Cindy

Wij hadden voor Mellow alleen een ligkussen in de bench, dit heeft ze nooit gesloopt (het moest alleen wel even in model worden 'gegraven', waardoor ze vaak op een prop lag EMO 3). Geen speelgoed, geen kluifjes. Ze kreeg wel een klein snoepje als ze erin ging, maar dat was echt een hap-slik-weg snoepje.
Geen kans op verstikkingsgevaar.

Hebben jullie bij jullie pup, 'snachts water gezet?

Gerard Nijskens

EMO 3EMO 4

B Janssen

Hallo onze janssen een border collie van 4 maanden slaapt in de bench zonder dekentje of kussen hij gaat er onder liggen ligt liever zonder iets in de bench !!!!

marleen schmetz

onze pup Sammy is een dwerg tekkel en is pas 7 dagen bij ons en wil niet in de benc slapen een drama veel janken moeten we nog wachten met het slapen in de benc hij heeft er geen angst voor . of eerst oefenen zoals jullie beschreven


Een reactie plaatsen