Dogsitter gezocht

Dogsitter gezocht

Ga je er binnenkort een keertje tussenuit? Is de hond meenemen geen optie? Bleek het hondenpension toch een beetje te stresserend voor jouw hond? Dan kan een dogsitter misschien een uitweg bieden. Dit is een persoon met ervaring in dierenzorg, zoals een dierenarts, asiel- of pensionuitbater, die bij jou aan huis komt en er dagelijks verzorging geeft op maat van jouw hond.


Dogsitter vinden

Er zijn verschillende manieren om een dogsitter te zoeken. Een eerste is om eenvoudigweg zoekertjessites als Kapaza en de koopjeskrant af te schuimen. 

Ook Taxipost heeft een soortgelijke service. Bij hun dienst woningoppas zijn er genoeg vrijwilligers die niet enkel de post en de rolluiken voor hun rekening nemen, maar ook voorzien in de dagelijkse wandeling en de voeding van jouw huisdier. Zij garanderen een rimpelloze woningoppas in 99% van de gevallen en bieden ook een oppasverzekering aan.


Als je weg bent

Wanneer je een dogsitter hebt gekozen kan je deze uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. De dogsitter kan je hond leren kennen en je kan meer uitleg geven over de dagelijkse routine en andere praktische dingen, zoals bijvoorbeeld waar alle spulletjes voor je hond te vinden zijn.

Het is ook handig om een lijstje met belangrijke telefoonnummers achter te laten, zoals:
 

  • Jouw GSM-nummer
  • Het nummer van het hotel waarin je verblijft
  • Het nummer van familie of vrienden die in de buurt wonen
  • Het nummer van de dierenarts

Ervaren dogsitters weten dat baasjes het er soms wel lastig mee hebben om hun favoriete huisdier achter te laten bij iemand die ze niet goed kennen. Ze zullen dus helemaal niet raar opkijken als je tijdens je verblijf in het buitenland één of twee keer belt om te horen hoe het gaat. Zo zal je zelf ook gerustgesteld zijn en lekker van je reis kunnen genieten.


Prijskaartje

Een dogsitter kost gemiddeld 12 euro per dag, maar de prijs kan heel erg schommelen omdat deze afhangt van het aantal honden, de periode, bijkomende diensten en het aantal wandelingen per dag. Vraag zeker naar het totale kostenplaatje vooraleer je definitief boekt.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Tegenwoordig is www.hondensitter.be ook een goede optie om een lievdevolle hondensitter te contacteren.

Tina Sedeyns

Beste ,

Wij zoeken voor 14 februari voor in de namiddag en avond een hondenoppas .
Omdat wij die dag trouwen en hele dag en avond weg zijn zouden wij graag een hondenoppas hebben .

Kan ik meer info krijgen ?
Alvast bedankt !
Groeten Tina


Een reactie plaatsen