Dierenartskosten verminderen

Dierenartskosten verminderen
Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je hond! Daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen moet je heel wat tijd en moeite investeren in je huisdier, maar ook aardig wat centen. Vaak moet je heel wat geld uitgeven aan voeding, verzorgingsproducten maar ook aan een dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kan aardig wat kosten, maar er zijn manieren om deze uitgaven enigszins te verminderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je hond gezond is, zal je vanzelfsprekend minder naar de dierenarts moeten. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hond geen overgewicht heeft. Overgewicht zorgt ervoor dat je hond een groter risico heeft op bepaalde ziektes en aandoeningen die vaak te maken hebben met hart of lever. Ook wanneer je hond een operatie moet ondergaan is overgewicht een lastige factor.

Medicatie

Vergelijk de kostprijs van medicatie. Vooral voor producten die je regelmatig moet aankopen kan dit nuttig zijn. Bekijk ook zeker eens de opties online. Hierdoor bespaar je heel wat tijd.

Thuisomgeving

Ook je thuisomgeving kan een factor van belang zijn in het drukken van dierenartskosten. Laat geen speelgoed rondslingeren waar je hond bij kan. Kleine voorwerpen kunnen een gevaar vormen voor je hond.

Besparen op je dierenarts, het kan zonder de gezondheid van je hond in gevaar te brengen. Door een aantal preventieve maatregelen te nemen die je als eigenaar zelf in de hand hebt kan je heel wat onheil en kosten voorkomen. Aarzel echter niet om in geval van nood toch de dierenarts in te schakelen!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Murielle Vandenplas

Hallo ,

Wij weten het nu wel hoor, het kan allemaal veel geld kosten. Wij hebben 6 hondjes. 2 daarvan zijn ziek, ons Luna is 8 jaar , altijd een levendige en leuke hond, tot enkele weken geleden ze was lusteloos en begon heel veel te drinken, onmiddellijk naar de dierenarts, bloed genomen en s'avonds kregen we al te horen dat ze suikerziekte heeft. Van toen af is het allemaal begonnen, 2 x pers inspuitingen , en allemaal speciaal eten, nu hebben we ons kitta, maar dat diertje komt van bij een kweker, is in het asiel beland en zo bij ons, kitta is de mama van Luna. Ze bracht een pakje mee uit het asiel en kreeg nog 3 jongen. Kitta is nu 11 jaar, en heeft bloedarmoede en gewrichtsproblemen. Ze moet ook speciale eten, medicijnen nemen, en wandelen is in haar buggy. Ze heeft absoluut geen pijn, en is hier nog heel gelukkig. Maar inderdaad het kost allemaal veel geld, EMO 7 maar we hebben ervoor gekozen en hopen dat ze nog lang bij ons mogen blijvenEMO 1


Grtjs.


Murielle

Hallo ik heb mijn 2 honden van begin aan in de verzekering gedaan zodat ik me geen zorgen voor
hoge dierenartskosten hoef te maken, ze geven zoveel terug plezier en liefde.
Ze komen beide uit verschillende asiels, een beagle heb ik al 11 jaar heeft een speciaal nierdieet, en
een pointer van 4 die nu een jaar bij me is.
Ik vind persoonlijk als je dieren aanschaft moet er goed voor zorgen en dat kost nu eenmaal, daarom
ga ik niet met vakantie en besteed dat aan mijn dieren. sommige mensen willen alles.

Groetjes Sophie


ilonka van wier

Een boek over tips en adviezen om uw hond gezond te houden is altijd makkelijk om bij de hand te hebben. Je kan zelf idd al veel zelf doen om problemen te voorkomen. Wat ook fijn is dat je met vragen over homeopathie bij dieren altijd terecht kan bij VSM of Vogel. Die geven je goede adviezen. Mijn ervaring is dat dieren heel goed reageren op homeopathie.
Ilonka


Een reactie plaatsen