Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • De perfecte thuis voor je puppy, enkele tips

  Davy Agten
  De perfecte thuis voor je puppy, enkele tips
  Hij wordt je trouwe viervoeter, je huisgenoot, hij zal je troosten en beschermen. Je hond heeft dus, van het begin af, recht op een optimale verzorging van een verantwoordelijk baasje. Het is niet zo moeilijk om aan de behoeftes van je hond te voldoen.

  In de eerste plaats heeft je puppy veel aandacht en liefde nodig. De nieuwe omgeving, de nieuwe situatie zonder moeder, broertjes of zusjes kan stressvol zijn. Begin zo snel mogelijk je puppy te integreren en te socialiseren binnen je familie en met andere dieren. Hij moet zich welkom voelen maar intussen ook de regels van het huis leren kennen. Enkele gouden tips:


  Een omgeving zonder stress


  Vermijd plotse geluiden. Beperk het aantal bezoekers. Geleidelijk aan zal je puppy wel gewoon worden aan steeds meer vreemde gezichten. Biedt hem een warme slaapplek op een plek waar hij ook later zal moeten slapen. Geef hem overdag veel liefde en warmte. Praat tegen hem met een zachte stem. Zo zal hij snel het verschil merken als je met een zware stem zijn gedrag afkeurt.


  Een veilige omgeving


  Hou giftige producten uit zijn buurt. Leg elektrische kabels niet binnen het bereik van je hond. Wees voorzichtig met skateboards, rolschaatsen en andere gelijkaardige dingen.

  De huisregels


  Je nieuwe puppy moet jou als zijn leider zien. Eens je hond zijn plek in huis weet zal hij sneller je commando’s opvolgen.

  Speeltijd voor hond en baasje


  Spelen met je hond is noodzakelijk voor zijn groei en leerproces. Wees niet ruw met je puppy. Hij moet echter wel merken dat jij dominant bent. Geef hem speeltjes waarop hij kan kauwen. Dit helpt je puppy als hij tandjes krijgt. Hou er wel rekening mee dat hij zijn speeltjes herkent en niet plots op jouw nieuwe schoenen gaat kauwen.

  Beweging


  Ga ten minste 4 keer in de week met je hond wandelen of spelen in het park. Een intrekbare leiband is hier zeer praktisch.

  Zindelijk


  Leer je hond zindelijk te zijn. Ga ‘s morgens en na het eten direct met je hond naar buiten. Kies een plek in je tuin en ga altijd naar dezelfde plek. Prijs hem uitbundig als hij klaar is.

  Voedingsbehoefte


  Om maagproblemen te voorkomen geef je je nieuwe puppy best hetzelfde eten als ervoor. Geleidelijk aan kun je verandering aanbrengen in het voedingspatroon. Evenwichtige kwaliteitsvoeding en vers water is noodzakelijk.

  Verzorging


  Verzorg je hond elke dag. Zo wordt hij deze routine gewoon. Kam hem, bekijk zijn mond, ogen, oren,… Dagelijkse verzorging maakt het makkelijker als je hond echt vuil is. Dan moet je hem enkel wassen.

  Met deze simpele tips zul je samen met je hond prachtige tijden beleven.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Voeding , Verzorging , Omgeving , Puppy , Zindelijk , Thuis
terug naar overzicht

2 reacties

 1. davy

  rank: 14

  Er staat ook "Thuis" EMO 1
  geplaatst op 23-09-2013 om 21:28
 2. Nyx

  rank: 425

  wil niet betweterig doen hoor, maar het is ''het perfecte huis'' niet ''de perfecte huis''.
  staat een beetje slordig in de titel EMO 1
  geplaatst op 17-09-2013 om 11:37
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x