Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • De ongeschreven regels in het hondenpark

  Davy Agten
  De ongeschreven regels in het hondenpark
  Hondenparken, de speeltuin voor je hond. Ze zijn niet voor iedereen weggelegd en al zeker niet voor elke hond. Wie genoeg plaats heeft in en rond zijn huis, kan zijn hond genoeg beweging geven zonder naar een hondenpark te gaan. Vaak zijn hondenparken wel de ideale plaats om je hond te socialiseren met andere honden.


  Speelse vrijheid


  Honden zijn groepsdieren. Ze houden ervan om te spelen met andere honden. Als in je buurt een hondenpark is, is dat een prachtige gelegenheid om je hond vrij te laten rondlopen, zonder leiband. Bovendien is het ook een plek waar hij kan socialiseren met andere honden. Vooral voor wie in de stad woont, kan een uitje naar het hondenpark heerlijk zijn.

  In een hondenpark mag je hond zonder leiband rondlopen. Jij bent echter nog steeds verantwoordelijk voor hem. Zorg ervoor dat je controle hebt over hem. Sommige mensen gaan brengen hun hond naar het park, laten hem los en gaan op een bankje zitten wachten. Ze laten hun hond doen waar hij zin in heeft. Dit kan een probleem vormen. Op die manier merk je bepaalde dingen vaak niet op. Om eventuele problemen te voorkomen, is het nodig dat je toont dat jij de baas bent en dat hij nog steeds moet gehoorzamen. Enkele tips:

  • Roep hem af en toe bij jou. Herhaal dan een paar basiscommando's zoals zit en blijf. Beloon hem vooraleer hij weer gaat spelen. Dit zal hem eraan herinneren dat hij jou moet gehoorzamen zelfs als hij enorm veel plezier heeft tijdens het spelen. Dit verzekert zijn veiligheid.

    
  • Honden bij elkaar, dan is dominantie agressie nooit ver te vinden. Deze sociale agressie kan leiden tot gevaarlijke krachtspelletjes waarin je hond gewond kan raken. Dit kun je deels vermijden door af en toe je hond bij je te roepen terwijl hij aan het spelen is. Zo toon je dat jij de dominante bent.

    
  • Hou je hond steeds in de gaten. Roep hem terug als hij zich in een negatieve situatie bevindt. Agressieve lichaamstaal, snauwen, staren, .. zijn situaties waarbij je moet opletten! Als je hond op zijn rug ligt, zijn staart intrekt of begint te plassen, haal hem dan onmiddellijk uit die situatie Dit zijn namelijk tekens van stress of angst.

    
  Met deze tips in het achterhoofd is een tripje naar het hondenpark een leuke ervaring voor jou en voor je hond. Door te spelen en te lopen, krijgt hij bovendien de nodige beweging en sociale interactie.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Socialisatie , Spelen , Commando , Hondenpark , Regels
terug naar overzicht

3 reacties

 1. davy

  rank: 14

  Hallo Melissa

  Je kan op http://www.hondenlosloopgebied.nl/ eens kijken.
  geplaatst op 26-07-2010 om 11:01
 2. Melissa

  rank: 469

  Waar zijn er hondenparken?
  geplaatst op 23-07-2010 om 09:20
 3. CanisBonus

  rank: 4811

  (sorry to write in English, but my Dutch wouldn't be comprehensible EMO 3) I am so glad of this article. Whether the aggression is to do with dominance is another matter altogether, but I totally agree with the bottom line:
  - aggression can escalate and lead to injuries. Let's keep our dogs in close check if they play with each other.
  - learning to read your dog's body signal will help you pre-empt problems
  - teaching a reliable recall is essential if you are letting your dog play with other dogs. You have to be able to interrupt a potential fight with your voice only.
  geplaatst op 01-07-2010 om 10:29
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x