De natuurlijke voeding voor je hond

De meeste mensen staan niet stil bij de voeding van hun hond, ze nemen iets lukraak uit de winkelrekken. De verpakkingen zijn kleurrijk en zeer verleidelijk om te kopen. Toch is het belangrijk om eens stil te staan bij het natuurlijke dieet van een hond. Honden jagen altijd in kuddes, in groep kunnen ze gemakkelijk een koe verscheuren tot er niets meer van overschiet. Zo zijn honden geëvolueerd en dus zou de voeding zo dicht mogelijk moeten aanleunen bij dat dieet.

Dit zijn enkele verschillen tussen het dieet van een wilde hond en een getemde hond:

  • Het dieet van een wilde hond bestaat voornamelijk uit rauw vlees en rauwe ingewanden.
     
  • Het dieet van een getemde hond bestaat uit gekookte voeding (hierdoor worden veel vitaminen, enzymen en voedingsstoffen vernietigd) en vlees van soms zeer slechte kwaliteit. De voeding bevat enorm veel suiker en bewaringsmiddelen. Sommige van die bewaringsmiddelen zijn voor de mens verboden omdat ze enorm schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hou dus altijd het dieet van een wilde hond in je achterhoofd als je eten koopt voor je hond.

Voor veel mensen zal dergelijke plotse ommekeer niet van een leien dakje lopen, daarom kan je het dieet stapsgewijs veranderen, beetje bij beetje. Het is belangrijk om te onthouden dat een hond geëvolueerd is over miljoenen jaren en dat de mens pas de laatste jaren de voeding radicaal heeft veranderd. Gemak diende de mens, het was eenvoudiger de hond in het dagelijks leven dat steeds drukker werd deze voorbereide hondenvoeding te geven. Nu moeten we proberen om die revolutie om te keren.

Uiteraard is een gezond dieet veel duurder dan al het verpakte voedsel, maar het is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Om je hond gezond te houden, moet je bereid zijn om iets meer te betalen. Toch houdt gezonde voeding niet noodzakelijk grotere uitgaven in, als je de voeding thuis zelf bereidt kan je de kosten drukken. Het is begrijpelijk dat vele eigenaars voor minder conventionele voeding kiezen. Meestal zijn de ingrediënten van zulke hondenvoeding maar erg vaag omschreven en weet je dus niet wat er precies in zit. Wanneer je het eten zelf bereidt, stelt dat probleem zich uiteraard niet. De maaltijd van je hond is op die manier niet alleen vers en heeft niet alleen meer smaak, je kiest ook volledig zelf de gezonde ingrediënten.Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


2 reacties

Miranda van Ekeren

Ik ben sinds een paar dagen overgegaan op Darf en mijn hond heeft haar bak nog nooit zo snel leeg gehad. Het vlees ziet er goed uit en is makkelijk verpakt in porties van 250 gram. Het lijkt alleen of ze de hele tijd honger heeft en schooit veel meer dan anders. Weet iemand hoe dat kan? Zou het een soort ontwenning zijn? Groetjes Miranda

Alfred

Okeeeeee. De hond moet dus meer (vers) vlees eten. Waar moet ik aan denken. Ingevroren hondenvlees bij de supermarkt?


Een reactie plaatsen