De makkelijkste manier om je puppy te trainen

De makkelijkste manier om je puppy te trainen
Je puppy trainen is niet zo moeilijk als het lijkt. Begrijp ons niet verkeerd: Er is tijd en geduld voor nodig, maar elke hond is intelligent en kan snel leren. Het enige grote verschil ligt in het karakter van je hond in combinatie met jouw karakter. Zolang je echter tijd vrijmaakt, en een toegewijd baasje bent, kan er niet veel fout lopen. Ontdek snel hoe intelligent je hond is.

Enkele tips:

 • Heb je nog nooit een hond getraind? Aarzel dan niet en vraag advies bij kenners
   
 • De puppy wordt best telkens door dezelfde persoon getraind. Zo wordt hij niet verward. Eens hij alle commando’s kent, kunnen de andere gezinsleden ook helpen.
   
 • Geef duidelijke en consistente commando’s. Onduidelijke en telkens andere commando’s gaan je hond snel verwarren.

 • Eens je hond één commando onder de knie heeft, is het tijd voor het volgende. Herhaal echter telkens ook de reeds aangeleerde commando’s. Zo blijft hij oefenen en zal hij de commando’s ook beter onderscheiden.

 • Herhaling is de sleutel tot succes!
   
 • Geef je hond op regelmatige tijdstippen een korte, intensieve trainingssessie. Als de training te lang duurt zou je hond zich snel kunnen vervelen.
 • Straf je hond niet met een leiband of een ander voorwerp dat gebruikt wordt tijdens de training. Hij zou bang kunnen worden.
   
 • Train je puppy voor het eten. Zijn eten vormt een goede beloning na de training. Je puppy kijkt er naar uit en zal dan ook zijn best doen tijdens de training.

 • Zorg ervoor dat je puppy vertrouwen heeft in jou.
   
 • Slecht gehumeurd? Sla dan een trainingssessie over. Op zulke momenten kun je sneller emotioneel reageren. Een puppy die getraind wordt, heeft nood aan een standvastig baasje.

Dit zijn slechts enkele tips. Dé kernwoorden tijdens puppytraining zijn: tijd en toewijding, standvastigheid en geduld. Met deze kernwoorden en tips in je achterhoofd, kan de training niet fout lopen. Beetje bij beetje zal je puppy zich leren gedragen en je gehoorzamen. Jij wordt er gelukkig door, maar ook je puppy zal er steeds meer genoegen in scheppen. Hij wil namelijk niets liever dan jou een plezier doen, en daar natuurlijk voor beloond worden. Hoe zou je zelf zijn?

Wil je extra hulp? Neem dan eens een kijkje op www.jehondopvoeden.com. Benny Brandt heeft namelijk een leuke en leerrijke gids uitgebracht.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen