De komst van je nieuwe puppy vraagt voorbereiding

De komst van je nieuwe puppy vraagt voorbereiding
Waarschijnlijk ben je al enthousiast voor de komst van je nieuwe puppy. Vergeet echter niet dat voorbereiding enorm belangrijk is. Je kunt je puppy het best vergelijken met een peuter. Inspecteer je huis en tuin in alle hoeken en kanten. Net als peuters lijkt alles hen interessant. Ze kunnen de gevaarlijke zaken niet onderscheiden van onschuldige dingen. Op die manier kunnen er domme ongelukjes gebeuren, maar met grote gevolgen.

Enkele tips:

De tuin:

  • Is je voortuin en je tuin goed omheind? Zijn er geen grote gaten waardoor je puppy kan ontsnappen of waarin hij eventueel zelfs vast zitten?
  • Staat je vuilnis veilig weg? Zorg ervoor dat je hond geen dingen kan eten die hem ziek maken.
  • Let er ook goed op waar je je tuin met pesticiden behandelt. Hou je puppy uit de buurt van die zones.
  • Zet alle chemische en schadelijke producten op een plaats waar je hond niet bij kan.


Je huis:

  • Leg alle elektrische kabels in een ruimte waar je hond niet bij kan, of verstop ze onder het tapijt. Pas op dat je puppy niet gaat kauwen op kabels.
  • Net als een peuter, vindt je puppy alles interessant en zal overal op onderzoek gaan. Zelfs kasten zijn niet meer veilig! Denk er misschien aan om kinderslotjes op de deuren te plaatsen.
  • Heb je trappen in je huis? Zorg dan voor peuterhekjes! Je puppy zou wel eens, in een van zijn heftige loopbuien, van de trap kunnen vallen. Puppies snappen vaak nog niet het gevaar van een trap.
  • Je hond groeit sneller dan een peuter. Zie hem als een deel van de familie. Maak een bedje voor hem en plaats het ergens waar hij zich nu en later veilig en comfortabel zal voelen.
  • Je huis klaar maken voor de komst van een puppy vraagt veel tijd en werk. Als de puppy er al is, maar je huis nog niet in orde is, denk er dan aan om een speelbox voor hem te plaatsen. Daar kan hij spelen en jij hoeft je geen zorgen te maken over je meubels of andere dingen.

Tot slot, en essentieel: Je puppy heeft veel liefde, knuffels en aandacht nodig! Dit is sowieso de basis van een warme thuis.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


6 reacties

ik krijg zelf een hond en alles is goe voorberijdt

Gina Limjoon

Veel plezier met je nieuw kameraadje.

Onze Pepper (5 mnd) hebben we nu ruim een week en hij heeft inmiddels de vloerbedekking op de trap ontdekt. EMO 6
Wanneer we naar boven gaan, dan moet hij in de keuken wachten.EMO 1 en dat doet hij netjes.

nancy smeesters

bij ons komt nr 3 eraan begin volgend jaa r,spannend ,hopelijk klikt het met de 2 andere honden ,teru naar hondenschool ,puppytraining ,plasjes opkuisen ..... en toch kijk ik ernaar uit

Jeffrey Delbaere

reeds 2 weken ons puppy bij ons, goed voorbereid maar hier en daar nog wat bijsturing moeten doen , alles verloopt superEMO 1

Jeffrey Delbaere

reeds 2 weken ons puppy bij ons, goed voorbereid maar hier en daar nog wat bijsturing moeten doen , alles verloopt superEMO 1


Een reactie plaatsen