De ideale gezinshond : de Labrador Retriever

Gelukkige labrador
De Labrador Retriever is wereldwijd enorm populair. Vooral als gezinshond staat hij hoog aangeschreven. Ook van plan een Labrador Retriever in huis te halen? Net zoals bij elke hond, moet je ook bij de Labrador stil staan bij de verschillende kenmerken.

Een puppy vol energie

Net als mensen zijn honden uniek. Sommige zijn iets meer actief dan andere. Een Labrador puppy is een heel energiek beestje. Als je een Labrador hebt uit een goede kroost, van een goede hondenfokker, dan zou je geen hyperactiviteit mogen zien, maar wel een actieve jonge puppy. Begin onmiddellijk met gehoorzaamheidstraining. Let erop dat je kinderen hem niet plagen. Na 18 maanden zal het actieve in je hond wat tot rust komen. Hij verandert langzaam maar zeker in een meer volwassen en rustige hond. De ideale gezinshond dus.

Ook Labradors ruien

Labradors hebben als het ware twee vachten. De ondervacht, of onderwol, is zacht en donsachtig. Het functioneert als een soort isolatie voor je hond. De buitenvacht is ruwer en functioneert als een soort beschermingsvacht. Deze vacht bevat een natuurlijke olie dat water afstoot. Normaal gezien ruit je hond tijdens de lente of de herfst. Dit zijn de ruitijden. In de lente verliest hij haar om de zware wintervacht kwijt te raken en zich voor te bereiden op warmer weer. In de herfst verliest hij haar zodat hij een zwaardere vacht kan ontwikkelen voor de koude maanden.

Om het ruien wat te voorkomen, kam je je hond best een keer per week. Op die manier blijft hij er ook stralend uitzien. Shampoo is niet altijd nodig. De buitenvacht weert vuil goed af. Stop hem dus niet onnodig in bad! Let er wel op dat je af en toe zijn nagels knipt.

De Labrador, is een perfecte hond voor je gezin

Labradors zijn de ideale familiehonden. Ze kunnen heel goed omgaan met kinderen. Ze hebben een heel zacht karakter, een van de belangrijkste redenen waarom hij zo populair is als gezinshond. Onderschat hem echter niet! Het is ook een hele goede waakhond. Hij treed heel beschermend op voor zijn familie. Kinderen laat je best nooit alleen bij honden. Ook al is de Labrador enorm zachtaardig, zorg er toch voor dat er een volwassene een oogje in het zeil kan houden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen