De Boxer

De Boxer
Zoek je een uitstekende familiehond? Eén die er van houdt jou en je gezin te entertainen? Dan is een Boxer misschien iets voor jou. Boxers hebben een unieke persoonlijkheid en houden er van om hun baasje steeds weer op te vrolijken. Het zijn echter wel honden met veel energie die veel aandacht en tijd vragen.

Geschiedenis

De Boxer is afkomstig van München. Oorspronkelijk werden deze honden gebruikt als oorlogshond en als jachthond op beren en zwijnen. Later werden ze gebruikt als ‘Bullebijters’. Honden werden opgehitst tegen het slachtvee omdat het vlees zo zogezegd smakelijker zou worden. In de eerste helft van de negentiende eeuw werd dit gelukkig verboden.

Uiterlijk

De boxer is een atletisch gebouwde middelgrote hond. Het meest opvallende aan de boxer is zijn hoofd met de typische afgeplatte snuit.
Een reu heeft een schofthoogte van 57 tot 63 cm en weegt tussen de 25 en 32 kg. Een teef is kleiner, ongeveer 53 tot 59 cm en weegt ongeveer 28 kg.
De vacht is kort, glad en glanzend en komt voor in verschillende tinten: van lichtgeel tot donkerbruin.

Karakter

De Boxer is een echte familiehond en een kindervriend. Toch moet je opletten bij kleine kinderen. Boxers zijn zeer uitgelaten tijdens het spelen waardoor ze kinderen omver kunnen lopen of tegen hen kunnen opspringen. Het is een zeer levendige hond en een fijne kameraad. Hij is speels, verstandig, intelligent en erg handelbaar. Een Boxer is bovendien proper en niet veeleisend. Ook is hij volgzaam, maar vreemden vertrouwt hij niet. Deze hond voelt zich het beste in gezelschap van mensen of andere honden. Wereldwijd wordt hij gebruikt voor leger- en politiewerk, hij is dan ook een uitstekende waakhond. Boxers zijn geboren entertainers. Hen zien lopen, springen en zich verdraaien is een plezier om te zien. Hij is ook altijd goedgezind en hij vrolijkt je weer op na een vermoeide werkdag.

Verzorging

Boxers zijn zeer propere honden. Door hun korte gladde vacht moeten ze maar één keer per week geborsteld worden. Steek hem alleen in bad wanneer het echt nodig is.
Omdat hij een zeer actieve hond is moet hij zijn energie kwijt kunnen. Ga dus regelmatig met hem wandelen en zorg er voor dat hij voldoende ruimte heeft om vrij rond te lopen. Hij is bovendien zeer geschikt voor allerlei vormen van hondensport.

Wil je meer informatie? Ga dan naar onze boxer pagina.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Nicole Geens

Klopt voor het merendeel. Ik heb al 30 jaar lang steeds 2 of 3 boxers in huis.
De meeste herplaatsers, omdat ze toch wel heel veel vuil maken,integendeel tot wat in het artikel staat.Eten en drinken doen ze niet netjes en het vliegt al wel eens in het rond.Tijdens de wandeling nemen ze heel graag een modderbad of ze houden er van om in vieze slootjes te kruipen. Maar ook lekker zwemmen in een meer vinden ze heerlijk. Boxers zijn inderdaad honden die heel veel beweging nodig hebben.

Wat ook heel belangrijk is, is het feit dat de boxer een heel consequente opvoeding nodig heeft.Streng maar rechtvaardig. Ze proberen graag van alles uit, en de liefhebber van het ras zegt dan al lachend dat ze boxer-frikandellen in de oren hebben.
Desalniettemin kunnen ze perfect luisteren en leren ze enorm snel. En dat geld ook voor die ene keer dat je iets fout toelaat. Positief belonen is ideaal bij een boxer.

Ik kan alleen maar zeggen dat mensen toch eens heel goed moeten nadenken voor ze een hond aanschaffen, maar zeker een boxer. Ja, het is een heel leuke familiehond, maar als je niet consequent bent of weinig tijd hebt, is een boxer echt niks voor je.
Ik zie hoeveel herplaatsers er om die redenen worden aangeboden. En ik zie zelf aan al die herplaatsers die hier geweest zijn, hoe mensen die schatten van boxers kunnen verkl@ten als ik het even zo mag uitdrukken.


Een reactie plaatsen