De belangrijkste benodigdheden bij de aankoop van een hond

De belangrijkste benodigdheden bij de aankoop van een hond

Wanneer je beslist hebt dat je een hond gaat kopen, het ras al vaststaat en je weet waar en wanneer je hem gaat aanschaffen, is al het werk nog niet gedaan. Je moet nu nog zorgen voor alle benodigdheden die je hond nodig zal hebben! Er zijn een aantal zaken die je hond zeker moet hebben, maar ook extraatjes die niet noodzakelijk zijn, maar wel het leven van jou en je hond kunnen vergemakkelijken.
 

De basisbenodigdheden

Drink- en voerbak: Deze vind je in allerlei vormen, materialen en formaten. Wat je kiest, heeft niet zoveel belang, alleen moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de bakken bereikbaar zijn voor een kleine puppy. Met andere woorden, zorg ervoor dat de rand van de bakken laag genoeg is voor je pup.

Halsband en leiband: Wanneer je met je hond wil wandelen, heb je natuurlijk deze twee dingen nodig. De keuze is afhankelijk van het ras en de grootte van je hond. Heb jij een grote hond die veel trekt, dan heb je een andere leiband nodig dan bijvoorbeeld een Chihuahua.

Chip: Een chip kan verloren honden terugbrengen naar hun baasjes. Een deur die openstaat, je hond die tussen je benen naar buiten glipt,… Zulke ongelukjes kunnen snel gebeuren en een chip helpt om je hond snel te herenigen met zijn baasje.

Kammen en borstels: Bij langharige honden is het essentieel dat je wekelijks hun haren grondig uitkamt. Toch hebben ook kortharige honden baat hierbij; het versterkt de band tussen baas en hond.

Voedsel: Er is ontzettende veel keuze in hondenvoeding. Iedere producent heeft een speciaal assortiment voor grote en kleine honden, gecastreerde/gesteriliseerde honden, puppy’s, honden op leeftijd,… Geef een puppy altijd puppyvoer en pas de voeding aan naarmate de hond ouder wordt.

Dierenarts: Al vrij snel na de aanschaf van je hond zal je reeds een bezoekje moeten brengen aan de dierenarts. Je pup moet namelijk beschermd worden tegen tal van ziektes! Je kiest best een vaste dierenarts die ook nog eens kort bij je in de buurt woont.


De extraatjes

Gehoorzaamheidscursussen: Alhoewel de meeste mensen tegenwoordig gehoorzaamheidscursussen volgen met hun hond, is het nog niet van levensnoodzakelijk belang. Toch is het heel wat aangenamer leven met een hond die commando’s kan opvolgen.

Speeltjes: Vooral puppy’s hebben veel baat bij speeltjes wanneer ze hun tanden wisselen. Maar ook volwassen honden spelen graag met een bal, of kauwspeeltje. Let wel op dat het speeltje veilig is, met andere woorden dat je hond niks kan inslikken.

Snoepjes: Snoepjes behoren niet tot het dagelijkse voedselpakket van de hond, maar ze zijn wel erg handig wanneer je je hond wil belonen voor iets.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen