Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Bloedarmoede bij honden

  Davy Agten
  Bloedarmoede bij honden
  Bloedarmoede komt niet alleen voor bij mensen, ook honden kunnen erdoor getroffen worden. Het lichaam maakt dan te weinig rode bloedcellen aan, of verliest sneller bloedcellen dan het lichaam aan kan maken. 

  Veel mensen denken dat bloedarmoede een ziekte is, maar dat is niet het geval. Het is een gevolg van een achterliggende oorzaak. Er zijn heel wat mogelijke oorzaken van bloedarmoede bij honden. Een wonde of kwetsuur is een van de meest voorkomende aanleidingen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Ook ziektes kunnen een verstorend effect hebben op de gezondheid van je hond. Parasieten zoals teken vormen ook een bedreiging voor je hond.

  Hoe bloedarmoede bij je hond herkennen?


  Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om bloedarmoede bij honden te herkennen. Wat zijn de symptomen waar je op moet letten?

  • • de ogen van de hond zijn bleker dan gebruikelijk;
  • • een verlaging in activiteit van de hond;
  • • een vermindering in eetlust;
  • • een verhoging in hartslag.


  Het is belangrijk om bij een vermoeden van bloedarmoede met je hond naar de dierenarts te gaan. Deze kan dan eerst en vooral nagaan of er inderdaad sprake is van bloedarmoede. Vaak zal men dit doen door het bloed van de hond te testen. Vervolgens zal er op zoek gegaan worden naar de achterliggende oorzaak en kan men deze behandelen. Bij ernstige gevallen van bloedarmoede kan men overgaan op bloedtransfusie. Voor meer informatie kan je terecht bij Inge. Onze paraveterinair dierenartsassistente via Vraag het aan Inge.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Gezondheid Hond , Bloedarmoede Hond
terug naar overzicht

1 reactie

 1. biekevg

  rank: 1

  Prachtfoto weer!EMO 1
  geplaatst op 13-11-2012 om 18:17
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x