Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Bloed in de urine van jouw hond?

  Davy Agten
  Bloed in de urine van jouw hond
  Zit er bloed in de urine van je hond? Panikeer dan niet. In veel gevallen kan het probleem snel en gemakkelijk behandeld worden. Er zijn heel wat aandoeningen die het kunnen veroorzaken, ga dus wel zo snel mogelijk langs bij de dierenarts om een correcte diagnose te laten stellen. De bloeding ontstaat meestal in de urinebuis of de blaas.


  Oorzaken


  • Blaasontsteking: Dit is een veel voorkomend blaasprobleem. De blaaswand is zeer gevoelig en zeer vatbaar voor infecties. In de urine zie je druppels of sliertjes helderrood bloed. Wanneer de urine donker is en stinkt, kan men denken aan een infectie.
    
  • Nierstenen: In de urine zitten mineralen die opgelost worden en samen met het vocht het lichaam verlaten. Soms klonteren die mineralen samen en vormen ze steentjes. Deze stenen gaan de blaaswand irriteren en bloedingen veroorzaken.
    
  • Blaasstenen: Dit zijn vaak kleine niersteentjes die in de blaas terecht gekomen zijn.
    
  • Oestrus: Dit kan gebeuren wanneer de teef loops is. Het bloed komt dan uit de vagina in de urine terecht.
    
  • Verwondingen: Bij een harde val of aanrijding kan bloed in de urine een teken zijn van een inwendig letsel.
    
  • Vergiftiging

  Voorkomen is beter dan genezen


  Zorg voor voldoende vers water zodat de hond veel kan drinken. Hij kan dan veel urineren en dit zorgt ervoor dat de bacteriën regelmatig uit het lichaam verwijderd worden. Geef geen kraantjeswater maar gefilterd water. Dit helpt namelijk de giftige stoffen sneller uit het lichaam te krijgen. Ga regelmatig met je hond wandelen, zodat hij regelmatig kan urineren. Een ophoping van de urine kan infecties veroorzaken. Zorg er ook voor dat je viervoeter voldoende vitamine C naar binnen krijgt. Dit is namelijk een goede preventie tegen infecties.

  Behandeling


  In eerste instantie gaat de dierenarts antibiotica voorschrijven. Komt het probleem regelmatig terug ondanks de antibiotica? Dan zal hij verder onderzoek doen naar het onderliggend probleem en de juiste behandeling hiervoor bepalen.

  Homeopathie


  Homeopathie kan een zeer effectieve behandeling zijn. Deze remedie is 100% veilig en de hond heeft geen last van nevenwerkingen. Het zorgt voor een juiste lichaamsbalans. Bovendien zal het je tijd en geld besparen omdat je minder vaak naar de dierenarts moet.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Dierenarts , Behandeling , Urine , Bloed , Oorzaken
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x