Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Bereid je hond voor op noodgevallen

  Davy Agten
  Bereid je hond voor op noodgevallen

  We wensen het niemand toe, maar de kans bestaat dat we ooit in ons leven te maken krijgen met een brand, een gaslek in de buurt, een natuurramp,… Natuurlijk zorgen we ervoor dat we onszelf zo snel mogelijk in veiligheid brengen, maar doe je dat ook met je hond?

   

  Chip je hond


  Door een chip in te planten bij je hond, kan hij ten alle tijden geïdentificeerd worden en teruggebracht worden naar zijn baas. Een halsband alleen volstaat niet, omdat hij deze bijvoorbeeld kwijt kan raken.

   

  Je eigen honden ehbo-kit


  In geval van een noodgeval, is het altijd handig om niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hond een ehbokit bij de hand te hebben. Net zoals bij de mens moet deze kit allerlei verbanden en ontsmettingsmiddelen bevatten, maar ook dierenartsdocumenten, een dekentje,… Je kan zelfs een heuse overlevingskit samenstellen door reservemedicatie, flesjes water, een extra halsband en riem, en recente foto’s van je hond bijeen te verzamelen.

   

  Bij afwezigheid


  Als er een brand zou uitbreken terwijl jij niet thuis bent, kan je best door middel van een kaartje dat je op een zichtbare plek legt of hangt (liefst zelfs kort bij de voordeur) duidelijk maken dat er zich nog dieren in het huis bevinden. Zo vergroot je uiteraard de kans dat de brandweer razendsnel je hond in veiligheid brengt. Schrijf hier ook alle gegevens van de dierenarts op.

   

  Evacuatie


  Als jij geëvacueerd moet worden, neem je vanzelfsprekend ook je hond ook mee. Laat hem nooit vastgebonden of opgesloten in een kooi achter op de plek waar het niet veilig is. Als je geen plek vindt waar je de hond kan achterlaten, bel dan eens naar dierenasielen of hondenpensions.


  Vele mensen denken niet na over een eventueel noodgeval. Toch is het de moeite waard om alle bovenstaande tips in acht te nemen, want als er zich toch ooit een noodgeval voordoet, kan je jezelf niet verwijten dat je niets hebt gedaan om je hond in veiligheid te brengen.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Verzorging , Opvoeding , Chip , Ongevallen , Evacuatie
terug naar overzicht

1 reactie

 1. biekevg

  rank: 1

  Beetje summier gezegd, maar wel nuttig. Bedankt!
  geplaatst op 07-09-2012 om 19:34
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x