Ben jij klaar voor een hond ?

Ben jij klaar voor een hond ?
Zijn de kinderen aan het zagen voor een hond of wil je er zelf graag eentje? Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, is het altijd handig om je eerst een beetje in te lezen. Ben je klaar voor een hond? Heb je er zin in om iedere dag met je hond te gaan wandelen en hem echt veel aandacht te geven? Ga jij hem elke dag eten geven en ook echt opvoeden? Want een hond zonder opvoeding is niet veel soeps… dan krijg je een verwend wezentje op je dak dat zich hond noemt .

Een hond kan echt een nieuw soort familelid worden als je er goed voor zorgt. Maar dan moet je er wel samen voor zorgen als je hem koopt. Maar al te vaak willen de kinderen heel erg graag een hond hebben en smeken ze tot ze er eentje krijgen… vanaf het moment dat het nieuwe eraf is, blijft de hond maar al te vaak de taak van de moeder. Dat is dus net niet de bedoeling. Zorg er dan ook voor dat, wanneer je beslist een hond te nemen, je er ook echt samen voor zorgt.

Kan je het financieel wel aan?

Een gekke vraag waar je misschien niet direct aan denkt wanneer je een hond wil kopen, maar hebben jullie er wel de financiele middelen voor? Een hond kopen is helemaal niet gratis, en de verzorging al evenmin. Als de hond speciale voeding nodig heeft, lopen de kosten al goed op. Tel daarbij nog dierenartskosten op, wie weet wel medicatie, de kosten van een bench,… en ga zo nog maar even door. Best wel een dure bedoening dus. Denk daarom goed na voor je een hond aanschaft, er zijn al genoeg hummeltjes die in het asiel terechtkomen omdat er geen goeddoordachte keuze gemaakt is.

Welk ras?

Ook belangrijk is het op voorhand bepalen van het ras: wil je een schoothondje of liever een stoerder exemplaar? Is iedereen het wel eens met die keuze? Denk ook aan de leefruimte waar de hond komt te wonen, een Newfoundlander zal nogal moeilijk aarden op een appartement. Je kan in ieder geval onze hondentest al eens uit proberen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen