Allergieën in de lente…

Allergieën in de lente…
De lente is in het land. Allerlei bloemen en planten komen terug tot leven. Helaas gaat dit voor sommige mensen en dieren gepaard met een heleboel allergische reacties. Bloemende planten, grassen en bloemen kunnen een reactie veroorzaken bij honden, atopie genaamd.

Wat is atopie?

Atopie is de verzamelnaam voor aandoeningen zoals astma, hooikoorts en constitutioneel eczeem. Het woord allergie wordt vaker gebruikt dan atopie of atopische allergie en dat is helemaal niet zo onlogisch. Alle bekende allergieën zoals hooikoorts behoren tot de atopische allergieën.

Honden reageren op ingeademde deeltjes zoals pollen, schimmel en stof. Maar in plaats van te niezen zoals mensen doen, krijgen honden vooral een jeukerig gevoel op hun lichaam en ze zullen voortdurend moeten krabben, lekken of zelfs bijten om dat lastige gevoel te verdrijven. Net zoals bij mensen is het een aangeboren afwijking.

Wanneer je de aandoening niet behandeld, zullen honden zich blijven krabben. Meestal komt het zover dat ze zichzelf verwonden. Het is dan zeer goed mogelijk dat ze nog een extra infectie oplopen, wat het genezingsproces moeilijker maakt.

Hoe kan ik de reacties bestrijden?

Genezen van een allergie is de dag van vandaag nog altijd onmogelijk. Het enige dat je kan doen is zo goed mogelijk de allergische reacties van het lichaam bestrijden. Zo is het leven toch weer draaglijk.

Als je hond niet langer dan drie maand last heeft van zijn atopie, is een kuur van medicijnen de meest aangeraden optie. In ergere gevallen moet de juiste allergie worden vastgesteld door middel van een aantal proeven. Eenmaal vastgesteld is voor welke stof je hond allergisch is, kan je dierenarts door middel van een spuit je hond verlossen van zijn allergische reacties.

Heb je het vermoeden dat je hond allergisch is voor één of andere stof? Aarzel dan niet en maak een afspraak bij je dierarts!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Ik heb een york,zij is ook allergisch,alleen weet men nog niet aan wat.Ze krabt wel,maar likt vooral veel aan haar poten,ze krijgt hiervoor medicatie,cortisone.Daar is ze al wel wat dikker van geworden.Maar ze heeft er ook in de winter last van.Ik heb gelezen dat het ook van stres kan zijn.Maar als ik de echte oorzaak wil weten,zou mij dat veel geld kosten.EMO 2

Nancy,

Mijn hond reu staffordshiren bull terrier heeft verleden jaar in de lente een allergie opgelopen, dewelke met de reguliere geneeskunde een beetje kon worden onderdrukt, hij had neusuitvloeïng.
Half december verleden jaar krijgt hij dit terug met overdreven neusuitvloeïng die tot echte bloedneuzen leidde. Ben eerst naar mijn eigen DA geweest, maar die wou verder nazicht omdat ze niet goed wist wat er aan te doen. Heb intussentijd al meer dan 1000€ uitgegeven aan ct scans, dure medicatie, rhinoscopie etc.. en de hond genas niet, tot ik bij de alternatieve geneeskunde ben geraakt kijkt u vast op WWW.huisdierendokter.nl ook tel. te bereiken op het nummer 0031/(0)524-221274 tijdens werkdagen tussen 11.00 en 12.00 u mijn hond is na 1 flesje clloïdaal zilver en een flesje cell-pet voor versterking van het immuunsysteem, volledig genezen en dit na een goede 3 weken.( Vergeet niet dat gebruik van cortisone op het moment wel kan helpen maar nadien kan de kwaal erger worden dan voordien was.)
Hoop dat je Yorkje geholpen kan worden zoals de mijne !

Groeten,
Brigitte

Sorry had hierboven een paar foutjes geschreven, het is colloïdaal zilver, en het andere is Cell-Pet voor een totaal van 46,92€ plus verzendkosten, wel een groot verschil en zonder last van narcose en bizarre onderzoeken voor de hond. Wat mij betreft blijven die dieren ook maar proefkonijnen, ze kunnen toch niks verder vertellen.

Linda Rymenants

Nancy,
Wat eet je hond?
het kan ook door de voeding komen.

Kathleen De Nijs

Pepsie onze Pincher heeft een allergie op grassen en kruidachtige.
haar eerste lente hebben we daar weinig van gemerkt, sinds vorig jaar april begon ze flink te krabben en had over haar hele lichaam rode pukkeltjes.Nu was ze sinds 14 dagen al aan het krabben.
Zij krijgt hiervoor tabletjes Vetaraxoïd van de dierenarts voorgeschreven, een vierde tablet per dag.
En dit werkt goed, een enkel bijwerking ze komt er snel van aan.
Krijgt een grotere eetlust, waardoor we haar bakje weer regelmatig moeten wegnemen.


Een reactie plaatsen