6 snelle activiteiten voor jou en je hond

6 snelle activiteiten voor jou en je hond
Ben je een drukbezet baasje? Heeft je hond veel energie of is hij net te lui? Lees snel verder, we geven je enkele leuke activiteiten die minder dan tien minuten duren!

• Laat je hond eerst enkele simpele trucjes doen voor hij zijn kommetje eten krijgt.

• Voeder je hond niet, laat hem zelf op ‘jacht’ gaan. Bijvoorbeeld: verstop in en rond het huis bekertjes met eten.

• Kies voor een nieuwe wandelroute! Hierdoor gaat je hond meer dingen zien en zo stimuleer je hem om nieuwe dingen te ontdekken!

• Geef je hond een massage: wie geniet daar nu niet van? Let wel op dat hij er niet aan gaat wennen!

• Leer hem enkele snelle trucjes: honden houden van een uitdaging. Begin met simpele trucjes zoals zit, spring,…

• Speel verstoppertje: verberg een speeltje in huis en roep z’n naam. Wanneer hij het speeltje vindt, kan je hem belonen.

Zoals je ziet, wat extra aandacht aan je hond besteden hoeft niet lang te duren. Met enkele simpele activiteiten gaat je hond zich nooit meer vervelen!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

T. H.

Moet een hond eerst kunstjes doen vooraleer hij zijn eten krijgt???
Jeeezus zeg, het zijn toch geen circushonden zeker!
Beter en aangenamer voor de hond lijkt me een speelpartijtje voor het eten.
Ook "Verstop in en rond het huis bekertjes met eten" lijkt me niet zo een slim idee, want zo leer je je hond om alles op te eten wat rondslingert (al doen sommigen dat "van nature" EMO 8)!

John Reijnen

Het enige wat je je hond leert met dit artikel is, dat hij een puinhoop maakt van je huis als hij zich begint te vervelen als het baasje niet thuis is. Wie weet heeft het baasje wel ergens iets verstopt waar ik mij mee kan amuseren, en de ellende is niet meer te overzien.

Nicole Geens

Verstop en zoek spelletjes doen wij heel vaak, en nee, niet ze gaan dan niet op zoek naar iets als je niet thuis bent zoals in eerdere reacties beweert wordt.
Ze krijgen braaf het BLIJFcommando, waarna jij iets verstopt (speelgoed of een snoepje) en daarna volgt het ZOEK commando.
Al je niet thuis bent is er niemand die die commando's geeft, dus gaan ze ook niet op zoek.
Integendeel, na zulke spelletjes zijn ze vaak heel moe, en dan gaan ze totaal niks zoeken op slopen als je weg bent.
Een hond heeft niet alleen fysiek beweging nodig, maar ook geestelijk moet hij bezig zijn.
Heel stom, maar hier moeten ze gaan zitten en pas als wij SMAKELIJK zeggen mogen ze beginnen met eten, soms volgt die smakelijk snel, andere dagen duurt het even. En dat is al een oefening voor het eten.
Verder zijn er ook snuffelmatten, Kong's of andere speelgoedjes waarin je eten kan verstoppen. Het houd de honden alert, fit en gezond. Ze moeten wat doen voor hun eten. EN nee, dan zijn het geen circushonden, maar honden zijn vinnig.
Ook de wandelingen worden hier steeds verandert. Vandaag gaan we die kant op, morgen die kant, de wandeling wordt omgekeerd, een ander stuk er bij gedaan. Steeds weer wat anders.

Ik ben het dus totaal niet eens met de reacties van goldenretriever en Suske113. Net als je al die dingen doet heb je geen circushond en ook geen hond die sloopt of het huis afbreekt, integendeel.
Een hond heeft echt geestelijk heel veel actie nodig en daar kweek je echt geen slopers mee hoor.

Met enkel wandelen en spelen kom je er niet.
En nog even een aandachtspuntje 1 uur vóór het eten en 1 uur ná het eten volledige rust, en niet spelen, anders is het risico op maagkantelingen te groot.

Christiane Vereecke

T.H. Heel groot gelijk, ik vind ook niet dat je hond eerst wat kunstjes moet doen vooraleer hij/zij het eten krijgt, mensen doen dit toch ook niet of wel ????


Een reactie plaatsen