Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • 6 Lente activiteiten waar je hond van zal houden

  Davy Agten
  6 Lente activiteiten waar je hond van zal houden
  Als het weer begint op te warmen na een koude en lange winter, zijn de mensen niet de enigen die het graag buitenshuis zoeken. Honden zijn ook in het voorjaar behoorlijk extatisch! Als je tijd in de zon doorbrengt, kan dat jou en je pup ten goede komen en jullie beiden helpen om iets meer beweging te krijgen dan u misschien al eerder heeft gehad (je weet wel, toen het te koud was om zelfs maar een wandeling om de blok te overwegen, laat staan een dagje strand). Als jij en je hond klaar zijn om buiten te spelen, kijk dan eens naar deze lenteactiviteiten waar jullie beiden van zullen genieten:


  1. Ga kamperen  Wie zegt dat je je pup in een hondenopvangcentrum moet plaatsen als je op vakantie gaat? Waarom neem je hem of haar niet mee voor de reis? Kampeeruitstapjes kunnen leuk zijn voor honden van elke grootte, en het zal jullie beiden de kans geven om wat quality time met elkaar door te brengen. En je hoeft het niet te “ruw” te maken in een tent om de reis tot een succes te maken. Bekijk de hondvriendelijke hutten in de parken of meren op je vakantiebestemming en maak er een dubbele date van door een vriend of vriendin uit te nodigen die zijn of haar eigen pup kan meenemen.


  2. Neem een duik  Veel honden houden ervan om waterpret te hebben, of dat nu betekent dat ze naar het strand moeten gaan, een wandelpad in de buurt van een meer moeten vinden of samen een nabijgelegen rivier moeten verkennen. Ook als er ergens in de buurt van huis een beek, beek of vijver is, kunnen jij en je hond een paar uur lang spetteren en in het water spelen om te apporteren.


  3. Samen trainen  Voel je wat lentekriebels na deze winter? Zo ja, dan is nu je kans om actief te worden in de geweldige buitenlucht - en je hond mee te nemen is een geweldige manier om een band met elkaar op te bouwen en tegelijkertijd een goede training te krijgen. Neem je fiets, rollerblades of gewoon je joggingschoenen uit, pak een riem en ga aan de slag op de stoep. Onderzoek enkele van de meest hondvriendelijke parken in je stad en doe je outdoor trainingen daar. Misschien ontmoet je andere hondeneigenaren. Ga zeker ook eens naar een losloopgebied.


  4. Heb wat plezier zonder leiband  Dat kan in je eigen tuin, een hondenpark of hondenstrand. Neem wat tennisballen, een frisbee of ander speelgoed mee dat uw hond met veel plezier zal achtervolgen. Je hond zal niet alleen buiten rondrennen, hij zal ook in andere honden ontmoeten en met andere honden communiceren (zorg er wel voor dat u die interacties goed in de gaten houdt voor het geval dat een van de pups bang of agressief wordt).


  5. Wordt competitief!  Is je hond nog steeds een puppy? Zo ja, dan is het belangrijk om hem te laten trainen, zodat hij een aantal basiscommando's kent, zoals zitten, blijven en gaan liggen. Echter, een competitieve training gaat een stap verder door honden te leren om door hoepels te springen en zich een weg te banen door andere hindernissen in het parcours. Kijk online om te zien of er in uw omgeving competitieve trainingscursussen worden aangeboden. Deze worden vaak buiten gegeven, zodat jullie beiden de kans krijgt om te genieten van het lenteweer.


  6. Ga winkelen  De volgende keer dat je met je hond gaat wandelen, kan je een aantal hondvriendelijke winkels en cafés in de omgeving opzoeken die het niet erg zullen vinden als u beiden binnenkomt. Dierenverzorgingswinkels zijn meestal helemaal ok met honden en katten die met hun baasjes komen winkelen, en jullie kunnen er allebei veel plezier aan beleven.
  Het maakt niet uit wat je doet, maar probeer ten minste een paar keer per week met je hond naar buiten te gaan- jullie zullen allebei de kans hebben om te genieten van de zon en het warme weer!

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: lente hond
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x