Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • 5 tips voor het welzijn van je hond

  Davy Agten
  5 tips voor het welzijn van je hond
  Iedereen wil het beste voor zijn hond, maar geven we hem of haar dat ook wel echt? Veelal kiezen we zijn of haar voeding voortgaande op onze eigen intuïtie of –in het beste geval- voortgaande op de informatie die op de achterzijde van voedingverpakking te lezen staat. Wij overlopen de bouwstenen van een evenwichtige voeding voor je hond.

  Het belang van gebalanceerde voeding


  Het is algemeen geweten dat een gebrek aan vitaminen en andere essentiële voedingselementen voor ernstige gezondheidsproblemen kan zorgen. Dat kan gaan van maag –en verteringsproblemen tot een uitgedroogde huid of het andere uiterste, een erg vettige huid. Broze botten, net als zware gewichtsschommelingen zijn dan weer enkele gevolgen die zich veelal pas op langere termijn tonen. Het is dus belangrijk om alle voedingslagen te dekken wanneer het op de voeding van je hond neerkomt. Zo zal hij of zij veel meer beschermd zijn tegen kwaaltjes of serieuzere ziektes. Je hond zal bovendien niet alleen goed in zijn vel zitten, hij zal zich ook goed in zijn vel voelen!

  Variatie als sleutel tot succes


  Het zal je misschien verbazen, maar veel honden zijn ook best te vinden voor wat groentjes! Zeker als je hond een fervent gras-kauwer is, bestaat de kans dat hij dit zal weten te appreciëren. Verder voorziet de meeste hondenvoeding wel in de nodige vitaminen en voedingselementen. Maar hier houdt het niet op! We zijn veelal geneigd om een keuze te maken tussen droge of humide voeding, terwijl we ook tussen deze twee zouden moeten variëren. Een variatie van ingrediënten, samenstelling en een variatie in voedingswaarde is minstens even belangrijk.

  Meer dan vlees


  Moest je hond kunnen kiezen, zou hij of zij waarschijnlijk steeds voor vlees opteren. Op zich is daar niets mis mee: vlees geeft je hond immers het nodige voor zijn of haar groei en voorziet hem of haar van een gezonde portie energie. Toch heeft je hond meer dan vlees nodig: vezels en koolhydraten zijn ook broodnodig. Geef hem of haar dus zeker niet elke dag humide voeding, maar beloon er hem of haar een maal per week of maand mee en geef voorts een gevarieerde, droge voeding.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Hondenvoeding , Groenten , Welzijn , Vlees , Variatie
terug naar overzicht

11 reacties

 1. goldenretriever

  rank: 729

  Mijn meiden de oudste inmiddels 13 jaar, en de jongste bijna 5, hebben nog nooit vers (kvv) voer gehad, ze staan al vanaf hun geboorte op droogvoer, aangevuld met af en toe wat verse groenten en 'smorgens en 's avonds een bruine boterham met smeerpaté, en af en toe als extraatje een lekker appeltje.
  Ze zijn nog nooit ziek geweest, hun vacht glanst nog steeds.

  Dus iedereen die blijft volhouden dat een hond KVV nodig heeft is bij mij aan het verkeerde adres ! ! ! !
  geplaatst op 10-08-2016 om 08:05
 2. onyx78

  rank: 25998

  ik ben vrij recent overgeschakeld naar vers voer (kvv) en ik ben er super tevreden van ik merk echt een verschil met mijn hond in de positieve zin. meer eetlust,betere vacht , betere ontlasting, just a happy dog ....
  geplaatst op 18-11-2014 om 09:01
 3. Wimbo1

  rank: 30

  Even een reactie op de appel. In de pitten van een appel zit blauwzuur dat giftig is voor de hond. Even klokhuis er uit halen dus!
  Bij de weg: onze moet ze niet...
  geplaatst op 11-11-2014 om 11:40
 4. Gina1941

  rank: 931

  Heb van alles geprobeerd , als ik iets nieuw geef ,zou hij pot en al op eten maar na een paar dagen moet hij het niet meer hebben. Droog voeding zal hij wel wat van eten maar niet te veel, maar begint met de korrels te spelen, heb ze al in zijn kong gedaan, leuk er allemaal uitgooien en dan laten liggen. Telkens denk ik ja dat is het. Het enigste dat hij echt lust , maar geen dagen achtereen is kip met wortelen, maar zit daar genoeg in, dat vraag ik mij af.Nog al gezegt het is een schatje maar eten dat is een nachtmerrie .Heb al zoals Davy voorstelde. Verscheidde malen per dag eten gegeven maar dan zijn er die zeggen dat het niet goed is want dan komt zijn maag niet tot rust. Heb hem ook al een hele dag zonder eten gezet hielp ook niet, kan zo een klein hondje moeilijk heel de week zonder eten zetten Als er iemand mij zou kunnen helpen zou hem eeuwig dankbaar zijn. Het is een hele slimme hond zegt de hondentrainster, zou liever hebben dat hij wat minder slim was en beter zou eten.
  geplaatst op 28-09-2014 om 11:45
 5. Veerle

  rank: 20

  De onze krijgen elke dag droog voer aangevuld met een dagelijks potje yoghurt. Als we op de HS trainen, krijgen ze verse beloningen die ze daarna, als we terug thuis zijn, helemaal mogen opeten.
  En ik moet zeggen: ze zien er goed uit, doen het goed, zijn nooit ziek ... of denk ik nu "mijn hond, schoon hond"? EMO 3
  geplaatst op 16-09-2014 om 10:31
 6. Veerle

  rank: 20

  "Geef hem of haar dus zeker niet elke dag humide voeding, maar beloon er hem of haar een maal per week of maand mee en geef voorts een gevarieerde, droge voeding."

  Deze laatste zin gaat veel mensen op stang jagen, vrees ik en zeker de voorstanders van vers voer!
  geplaatst op 16-09-2014 om 10:29
 7. biekevg

  rank: 1

  Hallo Jeanny, welkom!EMO 1
  Neen, geen paniek, er is niets mis met droge voeding, maar probeer die wel van goede kwaliteit te kiezen. Onder de hoofding "Voeding" hier op het forum kan je talloze gesprekken en discussies lezen over het verschil tussen geperste korrel en geëxpandeerde, kvv (vers ingevroren voer) en barf (bones and raw food) en zo nog veel meer...
  Je kan er ook al je vragen kwijt, maar hou er wel rekening mee dat niet elk forumlid dat toevallig iets van het thema van jouw vraag kent, elke dag elk item komt lezen.EMO 1

  En die appel voor Aybo? Prima hoor, laat hem maar rustig verder knabbelen en genieten!EMO 3
  geplaatst op 14-09-2014 om 18:21
 8. Jeanny

  rank: 22364

  Wij geven Aybo enkel en alleen droge voeding soms geven we hem stukjes appel waar hij verzot op is ,is dit dan verkeerd ? Moeten we humide voeding inschakelen .Aybo is nu 6maanden!
  geplaatst op 14-09-2014 om 12:09
 9. biekevg

  rank: 1

  beetje simpel artikeltje, vind ik. Wie echt geïnteresseerd is in hoe je hond te voeden, vindt massa's informatie in de verschillende andere items op het forum.
  Veel leesplezier!
  geplaatst op 13-09-2014 om 14:48
 10. koen

  rank: 696

  ? Lust hij dat niet?
  geplaatst op 03-03-2010 om 09:54
 11. rozaline

  rank: 2225

  hoe komt dat de hond geen balletjje intomatensaus eet
  geplaatst op 03-03-2010 om 09:14
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x