5 tips om spectaculaire foto’s van je hond te maken

camera hond
Ben je op zoek naar mooie foto’s van je hond? In het begin kan het fotograferen van je hond een beetje moeilijk zijn, maar met deze vijf tips kom je alvast in de juiste richting:

1. Zak naar zijn/haar niveau

Inderdaad: jezelf laten zakken tot de hoogte van je hond zal de camerahoek wijzigen en meer realistische en gedetailleerde foto’s mogelijk maken. Afhankelijk van de grootte van je hond is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een kleine hond hebt, dan zet je hem/haar misschien beter even op tafel voor een portretsessie (zorg er uiteraard wel voor dat hij/zij veilig is en niet van de tafel probeert te springen). Met grotere honden kan je neerhurken of op je knieën op de grond gaan zitten. Probeer de camera ter hoogte van het midden van het lichaam van je hond te houden om de juiste beeldhoek te bekomen. Zo ongeveer op borsthoogte geeft de mooiste kiekjes.

2. Zorg voor goede belichting

Belichting is altijd een belangrijke factor in fotografie en dat geldt dus ook voor hondenfotografie. Het licht van de late namiddag of de vroege ochtend kan erg flatterende beelden opleveren. Deze lichtmomenten zullen de verscheidene kleuren van de vacht van je hond mooi in beeld brengen. Denk er altijd aan om niet rechtstreeks in de richting van het zonlicht te fotograferen en zorg voor een goede timing zodanig dat je maximaal profiteert van het natuurlijk licht. Natuurlijke belichting zorgt automatisch voor mooiere foto’s en fotograferen wordt gewoonweg makkelijker als je niet hoeft te denken aan alle complexiteiten van binnenhuisbelichting.

3. Maak het gewoon leuk!

Ontspan je hond door van de fotosessie een leuke ervaring te maken. Probeer niet meteen voor het perfect geposeerde shot te gaan. Integendeel: geef je hond wat speeltjes en maak eerst eens wat foto’s als hij/zij aan het spelen is. Als je hond graag zwemt, neem hem dan mee naar zijn/haar favoriete vijver en laat hem/haar doen wat hij/zij het liefst doet. Er zal later wel tijd zijn om de perfecte zitpositie te vinden voor leuke foto’s. Zorg er eerst voor dat je hond met jouw nieuwe fotografiehobby vertrouwd geraakt en dat hij/zij zich er comfortabel bij voelt.

4. Zoek een hulpje

Als je tip nr. 3 volgt, ga je al snel merken dat het moeilijk is om tegelijkertijd je hond te entertainen én goede foto’s te nemen. Een hulpje/assistent kan daarbij wel handig zijn. Hij/zij kan je hond afleiden en met hem/haar spelen terwijl jij je alleen nog maar hoeft bezig te houden met de instelling van je lens.

5. Let op de achtergrond(en)

Er is niks zo erg dan een prachtige foto die volledig geruïneerd wordt door een slechte achtergrond. Als je je shot aan het voorbereiden bent, hou dan goed in het oog of er geen objecten in beeld komen die de aandacht van je hond afleiden. Heel drukke, volgestouwde achtergronden zullen een foto gecompliceerd maken en zullen de aandacht van je hond afleiden. Hou daarom je achtergronden indien mogelijk eenvoudig en natuurlijk. Een strand of een park is hiervoor ideaal. Hetzelfde geldt voor een gewone bakstenen muur of een grote stenen of betonnen muur.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen