10 fantastische manieren om de band met je hond te versterken

fantastische manieren om de band met je hond te versterken
Het leven is druk-druk-druk en overal is er tegenwoordig technologie aanwezig. Hoe fel we ook meedraaien in onze dagelijkse mallemolen, het is erg belangrijk om elke dag tijd te spenderen met onze hond. We hebben misschien vanalles gaande in ons werk, onze gezinnen/families en misschien nog tal van andere verantwoordelijkheden, maar voor een hond is het simpel: WIJ zijn HUN hele wereld.

Daarom is het erg belangrijk dat we een hechte band met onze honden hebben. Het goede nieuws is dat onze viervoeters heel erg makkelijk blij te maken zijn! Hieronder beschrijven we 10 ideeën om meer “quality time” met elkaar door te brengen, gaande van een kort spelletje in de tuin tot een dagenlange vakantietrip.

1. Ga op avontuur op de buiten!

Als jouw viervoeter het type is dat altijd klaar staat om op verkenning te gaan en nieuwe plekjes, geurtjes en geluiden wil ontdekken, doe dat dan gewoon samen! Je kan een nieuwe wandelroute, een ander park of misschien zelfs een mooie kustlijn gaan ontdekken die jullie nog nooit eerder samen gezien hebben. Met sommige honden kan je zelfs gaan kamperen en je hond vrij laten lopen in de natuur. Veel tijd spenderen met je harige vriend, terwijl jullie samen nieuwe ervaringen opdoen, is een geweldige manier om een hechte band te scheppen.

2. Plan een hondvriendelijk uitstapje

In deze hondvriendelijke tijden kan je je hond meenemen naar veel meer plekken dan vroeger (hotels etc. voorzien zelfs speciale arrangementen). Als je een hond hebt die graag ritjes met de wagen maakt, plan dan misschien eens een weekendje samen weg? Je kan het ganse weekend volplannen met hondvriendelijk shoppen, uitjes, eten, slapen en nog veel meer!

3. Samen lekker op de zetel

Als jij het baasje bent van een echte huismus, dan is het soms heel eenvoudig om hem/haar gelukkig te maken: kruip gewoon samen in de zetel. Heel veel hondenbaasjes zijn voortdurend in de weer, maar zorg er wel altijd voor dat de vaat een half uurtje kan blijven staan als het over je trouwe viervoeter gaat. Zet je rustig op de zetel en ontspan je samen met je hond. Dit is misschien de eenvoudigste manier om een band te scheppen, maar het is ook gewoon leuk om wat te ontstressen.

4. Ga eens samen naar de honden-/dierenwinkel

Honden die zich goed gedragen op publieke plaatsen houden zeker ook van een trip naar de dierenwinkel. Het ruikt er lekker, ze hebben er superleuke speeltjes en je kan er nieuwe mensen en andere viervoeters leren kennen. Dat alles zal de dag van je hond al fantastisch maken! En vergeet niet om je trouwe vriend een eigen nieuw speeltje te laten uitzoeken. Het gaat er in feite niet om dat je een nieuw speelgoedje koopt: het gaat erom dat je hond met jou kan spelen!

5. Ga eens samen lunchen op een terrasje

Kalme honden die graag nieuwe twee- en viervoetige vrienden maken, houden ervan om samen met hun eigen baasje naar andere mensen te kijken. Bovenop het gegeven dat jullie samen tijd doorbrengen, kan je lieverd ook nog eens een lekkere (en gezonde!) snack verorberen!

6. Picknicken in het park

Zowel verlegen als heel sociale honden zouden dit geweldig kunnen vinden! Als je een eerder verlegen viervoeter hebt, spreid dan ergens in een rustig hoekje van het park je picknickdeken uit en laat je hond rustig alles van op een afstand bekijken. Rustig loungen in de zon en de frisse lucht is een fantastische manier om een namiddagje door te brengen. Je mag gewoon niet vergeten om een speciale snack voor je viervoeter in de picknickmand te steken!

7. Hondentraining

Of je nu een personal trainer inhuurt, naar een hondenschool gaat of gewoon zelf aan nieuwe trucjes werkt: hondentraining is een zeer geschikte manier om de band met je hond te versterken. Hij/zij zal psychisch gestimuleerd worden en je zal hem/haar heel veel positieve feedback geven: je geeft je viervoeter immers uiterst persoonlijke aandacht en dat zal hem/haar gelukkig maken en veel vertrouwen geven.

8. Geniet samen van een ijsje

Als je hond roomijs kan verdragen, ga dan eens samen een ijsje eten. Één bolletje vanille voor jou en ééntje voor hem/haar en jullie zijn allebei gelukkig!

9. Kook eens voor je hond

Dit is een goeie tip voor de wat koudere of regenachtigere dagen! Maak zelf een maaltijd klaar waar je viervoeter al snel voor staat te kwijlen. Je kan kiezen voor een soort koekjes of zelfs een soort hutsepot met “menseneten”; vlees en groenten die veilig zijn voor je hond. Als jij kan proeven of iets met veel liefde is klaargemaakt, dan zal je trouwe vriend dat ook proeven!

10. Gewoon doen wat je hond zelf het liefst van al doet

Soms zijn de meest simpele dingen des levens ook gewoon de beste dingen. En deze regel is niet anders voor mensen dan voor honden! Om je hond gelukkiger te maken dan een kind in Euro Disney hoef je het niet ver te zoeken: doe gewoon wat hij/zij het liefst doet. Al gaat het maar om een gewone wandeling, wat apporteren of een kwartiertje over zijn of haar buikje wrijven! Er is niet veel nodig om je hond gelukkig te maken want uiteindelijk doen ze maar één ding het liefst: bij jou zijn.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


5 reacties

Wimbo Wimbo

Wat vind jouw hond leuk , wil ik als tegenvraag stellen. Barst maar los, ik ben benieuwd wat een ander zijn/haar hond helemaal gweldig vindt!!
Zal ik aftrappen?:
In een honden losloopgebied alle, eenden uit de (zeer grote) vijver jagen. Kunnen ze zomaar een half uur mee bezig zijn. Niet dat ie er ooit een vangt hoor, maar zie het maar als een soort jachtinstinkt. Per slot van rekening zíjn het jachthonden!
Slapen..... en...
Slapen..... en... slapen maar dan onders... Lees onderstaande!!
En als de baas lekker in zijn luie stoel zit te lezen, op hem springen, net zo lang draaien dat ie lekker ligt en gaan slepen. Dat de baas ongeveer 28 kio op zijn schoot heeft, wordt niet over gepraat (LOL) EMO 3 EMO 7

Wat mijn honden leuk vinden is natuurlijk alles wat in het artikel wordt genoemd. En vooral spelen, wandelen en zwemmen.Lekker eten is altijd goed.

Alle 10 heb ik gedaan! Ze was écht gelukkig en ik dan ook!EMO 4EMO 4

Annelies Bagchus

Samen buiten creatieve spelletjes bedenken en doen.
Verstop spelletjes in huis als het regent.

Christiane Vereecke

Puntje 3 past precies bij mijn hond uren kunnen we soms op de bank liggen en het liefst laat ze zich aaien op alle mogelijke plekjes, wij maken er dan ook de tijd voor om dit te kunnen doen zodat ze zich gelukkig en gewaardeerd voelt.
Verder maak ik elke dag groenten met kip biefstuk vis of zalm voor haar klaar, en smullen dat ze daarvan doet en dat zijn allemaal dingen die onze schat gelukkig maakt maar zeker ook ons !!!


Een reactie plaatsen