Een spreekbeurt over de hond?

Een spreekbeurt over de hond?

Ben je op zoek naar informatie over je spreekbeurt over de hond? Zoek dan niet verder :-). Hier bij hondencentrum vind je zeer veel info. 

Bijna dagelijks krijgen we vragen om mee te helpen met met een spreekbeurt. Dus heb ik maar even een beetje interessante informatie bij elkaar gezet. En geprobeerd om vooral wat interessante links naar onze verschillende pagina's te geven. Want er staat zeer veel informatie op hondencentrum.
 

Algemene spreekbeurt over de hond

Je hebt honden in allerlei geuren en kleuren. Er zijn heel veel verschillende hondenrassen en al deze rassen hebben hun eigen kenmerken, karakter en gewoonten.

Een hond wordt gemiddeld 15 jaar oud en een mannetje wordt reu genoemd. Teef is de benaming voor een vrouwtjes-hond. Het jong wordt een welp of pup (puppy) genoemd.

De hond stamt af van de wolf en is over de jaren heen ook een huisdier voor de mens geworden. Het gaat zelfs verder dan dat. Honden worden tegenwoordig ook ingezet bij de politie, brandweer of als blindengeleidehond.

Nog enkele weetjes:
 

  • Iets meer dan 20 van de Belgen en Nederlanders hebben een hond als huisdier.
  • De poten van een hond kunnen naar voor en achter bewegen, maar niet naar links of rechts. Dan geraken ze uit de kom.
  • Een hond krijgt meestal meer dan 1 puppy
  • Een hond kan veel beter ruiken dan wij mensen
  • Een mens is 9 maanden zwanger en een hond maar 9 weken


Dit is een heel klein beetje informatie over honden. Maar voor je spreekbeurt ben je ongetwijfeld op zoek naar nog veel meer. Als ik jou was zou ik eens een kijkje nemen bij onze andere artikels, want daar staat een schat aan informatie. Ik geef je hieronder enkele voorbeelden:

 

 

 

 

 


Spreekbeurt over een bepaald hondenras

Eigenlijk zijn de vershillende kenners het niet eens over het aantal hondenrassen dat er bestaat, maar hier bij hondencentrum hebben we er ongeveer 360 beschreven. Waarom bestaan hondenrassen eigenlijk? Sommige mensen wilden honden met bepaalde kwaliteiten en zijn dan beginnen kweken met honden tot de honden deze kwaliteiten hadden. Duizenden jaren lang hebben mensen honden “aangepast” aan hun noden tot ze de goede rassen hadden.

Als een hondenras officieel erkend wil worden, dan moet het erkend worden door de FCI. De FCI is de overkoepeling waarbij bijna alle kennelclubs ter wereld bij zijn aangesloten. Momenteel erkent de FCI meer dan driehonderd rassen. Zo nu en dan komt daar nog wel eentje bij. Dat zijn dan bijna nooit helemaal 'nieuwe' hondenrassen, maar meestal altijd juist heel oude, die echter pas recent in de belangstelling van kynologen (en fokkers of kennels) zijn geraakt. De FCI verdeelt de rassen over tien rasgroepen, al naar hun verwantschap en/of functie.

De lijst van de verschillende hondenrassen  en hun lenmerken vind je hier.

Veel plezier en succes met je spreekbeurt over de hond

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen