Honden centrum

Blogberichten van Nienie

Het besluit

Het besluit is genomen. In 2012 gaat er zeer waarschijnlijk een hond komen! We zullen er eindelijk tijd voor hebben en het kunnen combineren met ons werk.
Maar dan.... dan komen de vragen. Hoe groot, welk temperament, welk ras???? Pup of herplaatser? Reu of teef?
Nog nooit een hond gehad, wel een hond van een vriendin mee opgevoed (Amrikaanse Stafford) en naar de hondenschool geweest. Luisterd nu geweldig, maakt geen verschil tussen echte baas en mij.

Ik dacht altijd aan een Rottweiler, maar nu het zover is, vind ik mijn huis wel erg klein lijken voor zo'n grote vriend. Zware, wat lompere hond. Als ik hier in het register kijk, vind ik de Bordercollie en de Australian Kelpie het meest aantrekken (en lijken qua karakterbeschrijving wat op elkaar). Maar ach, zo'n schattig Kooikerhondje, Stabij of Drentsche Patrijs vind ik ook wel aandoenlijk.

Wat zal onze toekomstige hond allemaal meemaken? Dagelijks naar mijn paard en haar kudde waar de hond minimaal twee uur rondloopt. Op de dagen dat ik werk (3) mee in de auto naar de paarden waar ik therapie mee geef. Een terrein waar de hond de hele dag rond kan lopen en zich evt kan opstellen als therapie hond (laat ik de hond vrij in). In de weekenden wandeling(etjes) en ook met mijn schoonvader mee op pad enkele uren de bossen in of heide op. Mocht ik de hond niet mee kunnen nemen, dan kan de hond met mijn vriend mee op de trekker en over het land rennen.

De toekomstige hond zal dus veel beweging krijgen, 2 vaste bazen die ook wel een hondentraining willen doen of lekker spelen af en toe. Soms zal hij mee gaan met mijn schoonvader en ook naar mijn vriendin van de paarden zal de hond af en toe moeten luisteren.
Gehoorzaamheid is heel belangrijk. Uiteindelijk zal de hond ook mee mogen lopen met buitenritten te paard.
Ook zal de hond veel hondenvrienden tegenkomen, aangezien op bijna alle plekken waar ik kom, honden zijn. De hond zal dus niet heel dominant mogen zijn.
Aanhankelijkheid maar ook een mate van zelfstandigheid is een pre. Ik zal niet de hele dag naar de hond om moeten kijken om te zien of het goed met hem gaat. Aan de andere kant is het wel fijn als hij zich regelmatig laat zien en soms een knuffel kan waarderen.

Onderzoeken, bij fokkers langs gaan en wie weet wat info van deze site halen, zullen hopelijk uiteindelijk de juiste beslissing geven. Waar het uiteindelijk zal draaien om de juiste klik.
geplaatst op 23-11-2011 om 19:22 1 reactie

1 reactie

  1. davy

    rank: 14

    Veel plezier en succes met je zoektocht
    geplaatst op 25-11-2011 om 22:29
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
Maak snel een eigen account aan!
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x