Honden centrum

Blogberichten van BjornVV

Vreemde oogaandoening bij mijn hond

Hallo iedereen,

Onlangs heeft mijn hond op enkele dagen iets vreemd voor, haar ogen zijn namelijk bedekt geraakt met een vlees/vlieslaag. Waardoor zij namelijk niets meer kan zien...

Wij zijn hiermee naar de dierenarts geweest maar die wist hier geen raad mee, dus heeft die ons doorverwezen naar een kliniek in Deurne die gespecialiseerd is voor oogaandoeningen bij dieren. Maar ook zij wist niet wat te doen, ze zei zelf dat ze dit nog nooit eerder in haar carrière had gezien.

Ze heeft ons een heleboel medicatie mee gegeven, waaronder oogdruppels, zalf, ontstekingsremmers, etc. Na ongeveer een week behandeling is er nog geen verandering, de specialist zei ook dat het vlees vochtig moet blijven met dat dit anders permanent schade kan geven aan haar ogen. Enkel is het probleem dat dit vlees/vlieslaag zo dik is dat haar oogleden niet dicht geraken, als ze slaapt lijkt het wel met haar ogen open, het is jammer genoeg een lelijk zicht.

De specialist stond ook verbaasd dat het beestje niet af zag, ze stond namelijk te kwispelen op de tafel. Ook is er niets veranderd aan haar eetlust, ze eet namelijk evenveel als anders, soms meer. Je ziet ook niet dat zij hiervan af ziet, buiten het feit dat zij haar weg niet kan vinden thuis en overal tegen botst.

Online hebben wij ons al rot gezocht over deze aandoening... jammer genoeg zonder resultaat.

Daarom dat ik dit bericht deel met de hoop dat iemand die dit al eerder heeft meegemaakt of gezien en/of dit behandelbaar is.

Alvast bedankt om dit te lezen!

B.
geplaatst op 12-03-2019 om 12:12 nog geen reacties

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit bericht. Zelf interesse om te reageren op dit blogbericht?
Maak snel een eigen account aan!
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x