Honden centrum

Yorkshireterriër (94286x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Yorkshireterriër

Davy Agten

Foto 's Yorkshireterriër

foto: Yorkshireterriër foto: Yorkshireterriër foto: Yorkshire terriër

Video's

Yorkshireterriër Yorkshireterriër Yorkshireterriër Yorkshireterriër

T-shirts

Een echte Yorkshireterriër-liefhebber?
Dan moet je beslist dit t-shirt hebben...

T-Shirt voor Yorkshireterriër-liefhebbers Naar de webshop € 30.99

Algemeen

 • Groep:Terriërs van het type dwerghond
 • Land van oorsprong:Engeland
 • Algemeen voorkomen:Schotse wevers vestigden zich rond 1850 in Yorkshire en namen hun skyeterriërs mee. Deze leverden na kruising met de watersideterriër kleine rattenbijtertjes op, die zij in hun schamele huisjes hard nodig hadden. Ook kleine kruisingen van fokkers uit de bergen in Wales zouden aan de 'wieg' van de yorkshireterriër hebben gestaan. In 1886 kreeg het ras zijn huidige naam.

  Het staalblauwe haar, dat zijn rug vanaf nek tot staartaanzet siert, vormt een prachtig contrast met de goudbruine tinten van kop, borst en poten. De vacht moet dagelijks met een zachte borstel worden verzorgd. De yorkshireterriër is allesbehalve een schoothondje of huismus. Hij stoeit graag buiten rond, het liefst in het gras of in de sneeuw.

  De yorkshireterriër is op en top een volbloed. Hij is moedig en zelfverzekerd. Tegenover het baasje of het vrouwtje is hij lief en aanhankelijk, maar soms kan hij ook een deugniet zijn. Al met al een gezellige en, vanwege zijn waakzaamheid, ook nuttige, kleine begeleidingshond.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Yorkshireterriër

Yorkshire terriers zijn zeer actieve hondjes, die enorm kunnen genieten van een wandeling. Ze zijn meestal rustig in huis, maar buitenshuis weten ze zich uit te leven.

De opvoeding van een pup kan wel wat moeilijk zijn, maar met wat inzicht in het karakter van terrier geeft de opvoeding meestal geen problemen. Bij een pup moet zeer zeker gedacht worden aan een zeer goede socialisatie.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Yorkshireterriër? Kijk dan op onze Yorkshireterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: max. 25 cm
Gewicht: max. 3 kg
kleur: staalblauw en goudkleurig

Aard

Deze hondjes worden dikwijls als gezelschapshondjes gehouden, maar ze hebben veel meer in hun mars. Menig yorkshire terrier beoefend een hondensport, ze kunnen hierin al hun energie kwijt. Makkelijk te trainen zijn ze meestal niet. Ze hebben een echt terrier karakter dat wel wat inzicht vergt, ze zijn zeker geen hondjes voor beginnende hondeneigenaars.

Yorkshire terriers staan bekend als agressief en blafferig, meestal ligt de oorzaak bij de eigenaar die zich vergist heeft in het pittige karakter van deze terrier. Yorkshire terriers hebben ook een zeer goede socialisatie nodig om problemen later te voorkomen. En het zijn zeker geen hondjes die een plezier doet met niks doen. Het zijn grote honden in een klein formaat.

Beweging

De Yorkshire Terrier past zich qua beweging snel aan het gezin aan. Ze zijn zowel binnenshuis als buitenshuis actief. Graven en ravotten doen ze erg graag. Vanwege hun kleine formaat kunnen ze uitstekend op een etagewoning gehouden worden.

Ze zijn bij uitstek geschikt als kleine gezinshond, zeer geschikt als gezelschap bij senioren en daarnaast is het een gewaardeerde showhond.

Erfelijke ziekten

Eigenaars van Yorken zullen u beslist vertellen dat u selectief moet zijn in de voeding van dit dier. Deze honden hebben een gevoelig darmstelsel, wat bij vettige voeding dan ook de logische gevolgen met zich meebrengt.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Yorkshireterriër

Er zijn 24 honden van het ras Yorkshireterriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x