Honden centrum

Siberische husky (107205x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Siberische husky

Davy Agten

Foto 's Siberische husky

foto: Siberische husky foto: Siberische-husky

Video's

Siberische husky Siberische husky Siberische husky Siberische husky

T-shirts

Een echte Siberische husky-liefhebber?
Dan moet je beslist dit t-shirt hebben...

T-Shirt voor Siberische husky-liefhebbers Naar de webshop € 30.99

Algemeen

 • Groep:Sledehonden
 • Land van oorsprong:Siberië
 • Algemeen voorkomen:Deze oersterke en taaie sledehond werd oorspronkelijk gefokt door Chukci-stammen in Noordoost-Siberië en kwam begin 19de eeuw naar Alaska.

  Huskyspannen werden lange tijd ingezet voor vervoer en bij reddingsoperaties. Zulke spannen wonnen - en winnen - ook ontelbare sledewedstrijden.

  De Siberische husky is een vriendelijke huishond, die lief is voor kinderen en ook met andere honden goed overweg kan. Veel husky's hebben blauwe in plaats van bruine ogen. Het komt zelfs voor dat een hond één blauw en één bruin oog heeft of dat een oog beide kleuren vertoont. Reuen zijn doorgaans groter en zwaarder dan teven.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Siberische husky

De Siberische husky is onafhankelijk, intelligent, energiek en vrolijk. Met de opvoeding moet men veel geduld en begrip op kunnen brengen, maar ook heel consequent en doortastend zijn.

Husky's kunnen zeer eigenzinnig zijn en volgen, wanneer zij zelf het nut er niet van inzien, beslist niet elk commando op.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Siberische husky? Kijk dan op onze Siberische husky opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 50-59 cm
Gewicht: 17-27 kg
Kleur: grijs, zwart, wit, donkerbruin of geelbruin
Bijzonder kenmerk: witte aftekeningen aan de kop

Aard

De Siberische Husky is onafhankelijk, eigenzinnig, intelligent en vrolijk. Hij is zeer vriendelijk tegen iedereen en daardoor is hij zeker niet geschikt als waakhond. Hij heeft enorm veel energie.

De Siberische Husky is erg gesteld op zijn baas en het gezin. Hij heeft wel een enorm vluchtinstinct, dus heeft hij de neiging om weg te lopen of te gaan zwerven. Siberische Husky's zijn geen honden die je kunt alleen laten, daarom is het houden van meerdere honden of Siberische Husky's aan te raden.

Beweging

Als je je wilt verdiepen in de sledehondensport maar hier dan ook fanatiek mee aan de slag wilt,kan u geen betere keuze maken dan een Siberische Husky aan te schaffen.

De Siberische Husky staat wereldwijd bekend om zijn snelheid. Als je geen zin hebt de Siberische Husky een paar keer per week voor een slee te spannen of er mee te lopen of fietsen (wat de mensen er ook over denken, je mishandelt de hond zeker niet, deze hond kan er goed tegen maar dan ook zeer goed tegen. Het is ook goed voor u conditie.) dan zou je maar beter de hond uit uw gedachten zetten. Des te beter voor u en voor de hond.

Als je deze activiteit wilt doen moet je ze dagelijks minimaal één uur doen. De wandelingen moeten zeker minimaal 2uur per dag gebeuren, hou er a.u.b. rekening mee als je een Siberische Husky aanschaft.

Als de Siberische Husky eenzaam en opgesloten zit of te weinig beweging krijgt naar zijn normen, word hij enorm onrustig en begint hij te huilen en je huis te vernielen. Is dit het waard voor je?

Erfelijke ziekten

Van dit ras zijn er nog geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Siberische husky

Er zijn 24 honden van het ras Siberische husky

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x