Honden centrum

Labradoodle (201193x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Labradoodle

Davy Agten

Foto 's Labradoodle

foto: labradoodle

Video's

Labradoodle Labradoodle Labradoodle Labradoodle

Algemeen

 • Groep:Niet erkende rassen
 • Land van oorsprong:Australië
 • Algemeen voorkomen:De Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een allergie vriendelijke hond geschikt om als geleide hond te gebruiken, hij is allergievriendelijk en veroorzaakt geen astmatische aandoeningen en is ook zeer geschikt als gezinshond, hij is dol op kinderen.

  Wally Conron, fokker voor een Australisch blindengeleidehond instituut was de eerste fokker die in 1989 experimenteerde met de kruising Labrador (will to please) en een standaard Poedel (vachttype en intelligentie) Wally Conron noemde deze kruising Labradoodle. Na enkele nestjes hield hij het voor gezien omdat deze kruisingen toch vaak onhandelbaar bleken.

  Beverley Manners en haar dochter gingen verder met het verder kruisen en zou de labradoodle ontwikkeld hebben tot wat nu bekend staat onder de naam: "Labradoodle".

  Een labradoodle is een gracieus evenwichtig gebouwde hond met een vrolijk en vriendelijk voorkomen en een intelligente en intuïtieve oogopslag. De hond is door een aantal bijzondere omstandigheden ontstaan en voor een nuttig doel ontwikkeld, heeft een niet ruiende (niet verharende) vacht en is naast huishond uitermate geschikt als hulp- en therapiehond.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Labradoodle

Het is een makkelijke hond maar heeft net als iedere andere hond een consequente opvoeding nodig, liefde en aandacht. De heeft wel leiding nodig anders kan hij door zijn intelligentie een vervelende hond worden.

De Labradoodle is geen hond die de hele dag alleen gelaten mag worden, het is echt een gezelschap hond die mensen nodig heeft!

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Labradoodle? Kijk dan op onze Labradoodle opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte : 60 - 65 cm.
Gewicht: Teven 20 to 27 kg. Reuen 25 to 35 kg.
Hoogte : 45 tot 58 cm.
Gewicht: 17,5 tot 23 kg.
Miniatuur: 3 tot 43 cm.
Hoogte : 40 tot 45 cm.
Gewicht: 10 tot 20 kg.

Aard

De labradoodle geeft onmiddellijk de indruk van een krachtige maar lichtvoetige atleet. Zijn vriendelijke temperament en intuïtieve karakter is een wezenlijk onderdeel van de hond en is onmiddellijk onmiskenbaar aanwezig. Een zeer lieve hond die heel geschikt als gezinshond is. De labradoodle is erg lief, enthousiast, vrolijk,speels en rustig in huis. Hij kan erg goed overweg met kinderen, andere honden en overige dieren zoals katten. Omdat hij zo intelligent is en ook graag een "loopje" met je neemt is een consequente opvoeding vereist.

Eigenlijk in grote lijnen hetzelfde als het karakter van de poedel

Beweging

De hond beweegt zich moeiteloos, gemakkelijk en lenig. In Draf lijkt hij wel over de grond te zweven.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Labradoodle

Er zijn 20 honden van het ras Labradoodle

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x