Honden centrum

Kromfohrländer (67235x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Kromfohrländer

Davy Agten

Foto 's Kromfohrländer

foto: Kromfohrländer foto: Kromfohrlander foto: Können diese Augen lügen? foto: Lara foto: Lenin_Bank_002_04a foto: Lenin_Bank_006_08a foto: Lenin_Bank_012_14a foto: Schlappohr foto: BriocheHerbst07_8 foto: Mutige Schwimmversuche foto: Pumpenschwengelschwanz foto: Da war doch eben noch eine Maus... foto: Was hat der den für einen komischen Apparat vor der Birne? foto: Kann man das fressen? Klar! foto: Echt schräg... foto: Der kleine Happen für zwischendurch... foto: Immer der Nase nach foto: Na gut, ich versuche niedlich auszusehen... foto: Guck' mal, Konica foto: Standard-Pose foto: Portrait foto: Portrait

Video's

Kromfohrländer Kromfohrländer Kromfohrländer Kromfohrländer

Algemeen

 • Groep:Kromfohrländer
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:Na 1945 kruiste een hondenliefhebster de reu van een grand basset griffon met een foxterriërteefje. Hun nakomelingen waren opmerkelijke honden die qua uiterlijk en vorm het midden hielden tussen hun ouders.

  Het waren witte stokharige honden met bruine platen. Bij de ogen en oren zijn bruine vlekken gewenst, ook de staartaanzet en punt dienen bruin te zijn. Toen het rasbeeld na enkele generaties vaststond, werd het ras erkend door de nationale kynologenvereniging in Duitsland en door de FCI.

  De kromfohrlander is evenwichtig, ongecompliceerd en aanhankelijk van aard. Hij heeft hoegenaamd geen jagersinstinct, maar is veeleer een alerte en intelligente huis- en begeleidingshond die energiek waakt over huis, tuin en gezin.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Kromfohrländer

De Kromfohrländer is eigenzinnig en mensgericht, een combinatie die de opvoeding relatief simpel maakt, maar waarbij altijd rekening moet woren gehouden met de levenslust en zelfstandigheid van de dieren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Kromfohrländer? Kijk dan op onze Kromfohrländer opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 38-46 cm
Gewicht: 12-14 kg
Kleur: wit met bruine platen

Aard

Aanhankelijke en vrolijke honden, die niet fel van aard zijn maar wel vinnig kunnen zijn indien nodig. De Kromfohrländer is lang speels, vriendelijk en sociaal naar mensen en dieren.

De Kromfohrländer is de ideale hond voor mensen die allergisch zijn voor hondenhaar. Het zijn een van de weinige honden die geen allergische reacties bij mensen oproepen.

Een belangrijke eigenschap van de Kromfohrländer is dat hij geen drang heeft om te jagen!Hij is absoluut geen jachthond.Hij is in staat zich goed aan te passen. In het huis is hij rustig maar buiten is hij vol energie. Op grond van zijn lust aan het springen en zijn vlugheid is hij uitstekend geschikt voor sportieve activiteiten bv agility.

Beweging

De Kromfohrländer is geschikt voor kleinere woningen, maar heeft wel veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Kromfohrländer

Er zijn 4 honden van het ras Kromfohrländer

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x