Honden centrum

Japanse Chin (45579x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Japanse Chin

Davy Agten

Foto 's Japanse Chin

foto: Japanse chin foto: Japanse chin

Video's

Japanse Chin Japanse Chin Japanse Chin

Algemeen

 • Groep:Chin en pekingees
 • Land van oorsprong:Japan
 • Algemeen voorkomen:Met de Japanse chin (ook Japanse spaniël genoemd) kwam een waar juweel met een weelderige, zijdezachte haardos naar Europa. Voordien werd hij al eeuwen vertroeteld in zijn vaderland. In 1880 schonk de Japanse keizerin haar Duitse 'collega' een paar van deze fraaie hondjes. Enkele jaren daarvoor (in 1873) werd de Japanse spaniël al tentoongesteld in Birmingham.

  Japanse vrouwen namen het dwerghondje in de wijde mouwen van hun kimono mee uit wandelen. Het hondje is in Japan niet meer zo geliefd als vroeger en wordt nu vooral door Europese en Amerikaanse fans gefokt.

  Gelukkig is de Japanse chin niet meer het kasplantje van vroeger, maar een gezonde, vitale en levendige dwerghond. Hij is aanhankelijk, lief en intelligent. De Japanse chin is wit met duidelijk begrensde zwarte of roodgele platen.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Japanse Chin

De Japanse Spaniël is slim en vrij makkelijk op te voeden, maar hij heeft een eigen willetje. Hoewel ze op zich zacht van aard zijn kunnen ze ook eigenwijs zijn. Een zachte maar consequente opvoeding is aan te bevelen.


Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Japanse Chin? Kijk dan op onze Japanse Chin opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 18-28 cm
Gewicht: 2-4 kg
Kleur: wit met duidelijk afgegrensde zwarte of roodgele platen

Aard

Het karakter van de Japanse Spaniel is altijd vrolijk, de hondjes zijn levendig en ze vinden het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar wees gewaarschuwd : de chin is zeer intelligent, heeft een eigen wil, is aanhankelijk en gevoelig, en als ze zich beledigd voelen kijk dan niet vreemd op als ze u doodleuk enkele dagen geheel negeren, ze kijken u 'n paar dagen niet aan !

Deze kleine en schrandere hondjes spelen graag met u of uw gezinsleden maar ze worden niet graag als speelgoed behandeld!

Wist u dat deze hondjes makkelijk op een flat gehouden kunnen worden en ze zelfs leren hun behoefte in een kattenbak te doen ?

De Japanse chin is stijlvol en serieus. Hij heeft goede instincten voor 't beoordelen van de intenties van mens en dier.

Hij weet altijd precies wie zijn vriend is en vertrouwt nooit een vijand. Het is tevens een goede waakhond, al is hij normaal gezien rustig en blaft hij weinig. Hij is vrolijk, intelligent, zelfbewust, maar ook wat eigenwijs. Hij kan het in de regel goed vinden met kinderen en met andere huisdieren.

Beweging

Hij kan op een kleine ruimte gehouden worden, maar heeft toch wel nood aan dagelijkse beweging.

Hij houdt van rennen, ravotten en spelen, en er wordt gezegd dat hij zelfs kan klimmen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Japanse Chin

Er zijn 13 honden van het ras Japanse Chin

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x