Honden centrum

Ierse softcoated wheaten terriër (87551x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Ierse softcoated wheaten terriër

Davy Agten

Foto 's Ierse softcoated wheaten terriër

foto: Ierse softcoated wheaten terriër foto: Ierse softcoated wheaten terriër foto: Ierse soft coated wheaten terrier foto: Ierse soft coated wheaten terrier foto: Ierse soft coated wheaten terrier foto: Ierse soft coated wheaten terrier

Video's

Ierse softcoated wheaten terriër Ierse softcoated wheaten terriër Ierse softcoated wheaten terriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Ierland
 • Algemeen voorkomen:De Irish Softcoated Wheaten Terriër, door de insiders meestal “Wheaten” genoemd, is, zoals de naam al zegt, afkomstig uit Ierland. Hij is een van de vier Ierse Terriërrassen. Men vermoedt dat er al 200 jaar geleden Wheatens in Ierland waren. De Wheaten was de hond van de arme boer en moest van alles kunnen: ongedierte bestrijden, de kudde hoeden, het erf bewaken, en hij werd ook voor de jacht op das en otter gebruikt.

  Om dit alles te kunnen, moest hij gezond en sterk zijn. In 1937 werd het ras officieel erkend door de Ierse Kennel Club. In Nederland werden de eerste Wheatens in de jaren 70 gefokt.

  De Wheaten is levendig en dapper. Hij is goed gehumeurd en zeer aanhankelijk en trouw aan zijn eigenaren. Hij is de zachtaardigste onder de terriërs, maar hij is toch wel een terriër en soms eigenwijs. Hij is hoogst intelligent en man kan hem dan ook van alles leren.

  Een consequente opvoeding met een zachte hand is een must, harde commando’s zijn uit den boze. De Wheaten is uitermate geschikt als huishond. Hij wil graag bij zijn gezin zijn, in een kennel zou hij doodongelukkig zijn en verpieteren. De Wheaten is geen hond, die de hele dag alleen kan zijn. Wheatens zijn dol op kinderen. Als hij goed gesocialiseerd en opgevoed wordt, is hij de ideale gezinshond, die trouw en blij overal mee naar toe gaat: kamperen, naar het voetbal, zeilen of naar het restaurant.

  Wheatens zijn speels en levendig tot op hoge leeftijd, een Wheaten kan 12 tot 14 jaar oud worden. Het is een sterk en gezond ras. Per dag heeft een volwassen Wheaten minimaal een uur beweging nodig, rennen en ravotten en met andere honden spelen. Alleen aan de riem lopen en uitlaten is geen optie. Wanneer hij voldoende beweging krijgt en zijn “werk” kan doen, namelijk snuffelen, rennen en sporen volgen, dan zal hij een evenwichtig en tevreden huisgenoot zijn. Anders zal hij zichzelf bezig houden en beginnen in huis dingen te vernielen uit verveling.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 2
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Ierse softcoated wheaten terriër

De opvoeding moet consequent zijn. Wat u één keer verboden hebt, is voor altijd verboden en wat één keer mag, mag altijd.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ierse softcoated wheaten terriër? Kijk dan op onze Ierse softcoated wheaten terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte: Reuen 46 - 48 cm. Teven iets kleiner. Gewicht reuen 15,75 - 18 kg. Teven iets minder.

Kleur: Elke schakering van licht-tarwe tot een rood-gouden tint.

Aard

De Ierse Softcoated Wheaten Terriër is een ideale huishond. Het zijn vrolijke en actieve honden die erg op hun eigen gezin gericht zijn en absoluut niet geschikt zijn voor het leven in een kennel.

Zoals veel rassen die van oorsprong boerderijhonden waren, zijn ook Wheatens zeer gesteld op activiteit in hun directe omgeving. Wie ze daarvan afsluit doet de hond absoluut te kort. De Ierse Softcoated Wheaten Terriër verdedigt waar nodig maar is niet agressief. Hij heeft een gemoedelijker temperament dan de meeste terriërrassen.

Beweging

De Ierse Softcoated Wheaten Terriër heeft veel beweging nodig maar past zich eventueel aan wat minder beweging aan. Hou er rekening mee dat de Ierse Softcoated Wheaten Terriër een sportief ras is.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziekte bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Ierse softcoated wheaten terriër

Er zijn 16 honden van het ras Ierse softcoated wheaten terriër

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x