Hannoveraanse zweethond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Zweethonden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Hannoveraanse Schweiszhund ( of Hannoveraanse Zweethond, Hannoverscher Schweisshund, Leithund, Leihond ) behoort tot de rassengroep van de Drijvende Honden of Zweethonden en komt, zoals de naam duidelijk laat vermoeden, uit Hannover, Hoog Saxen in Duitsland. Zware Speurhonden werden gekruist met lichtere Keltische honden en dit resulteerde in de Hannoversche Schweisshund. Het ras werd, net als zijn voorouders, voornamelijk gebruikt voor het jagen in een meute. Hij wordt vooral aangewend voor de jacht op hert of wild zwijn. Zij begonnen de jacht en na hen werden de kleinere honden op het wild losgelaten. Deze honden worden tegenwoordig vooral gebruikt als Speurhonden, en worden geprezen vanwege hun 'reukvaste' neus. De Hannoveraan, die laag op zijn benen staat en nogal aan de zware kant is, is in wezen een middelgrote hond, die er 'gezet' uitziet. De Hannoveraan ligt aan de oorsprong van de lichtere Beierse Bergzweethond.

Een Hannoveraanse zweethond opvoeden

De opvoeding van de Hannoveraanse Zweethond dient consequent te zijn en zeer duidelijk, maar wel vriendelijk. Het is bij dit type hond van belang de opvoeding zo snel mogelijk te beginnen, zodat de basiscommando's al grondig beheerst worden als de hond de leeftijd van zeven maanden bereikt. Dit is namelijk de leeftijd waarop de jachtdrift tot ontwikkeling komt.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Hannoveraanse zweethond? Kijk dan op onze Hannoveraanse zweethond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Reuen 50-55 cm, teven 48-53 cm. Gewicht reuen 30-40 kg, teven 25-35 kg. Kleur: De Hannoveraanse Zweethond is rood tot roodbruin van kleur, al dan niet gestroomd. Een masker is toegestaan.

Aard

De Hannoveraanse Zweethond is eigenzinnig en zeer volhardend. Ze hebben een zeer grote drang tot het volgen van sporen.

Beweging

De Hannoveraan is geen hond voor in de stad. Hij heeft voldoende ruimte en veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.