Honden centrum

Dwergpinscher (77877x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Dwergpinscher

Davy Agten

Foto 's Dwergpinscher

foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher foto: Dwergpinscher

Algemeen

 • Groep:Pinschers en schnauzers
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:Zijn Dwergpinschers mini-Dobermanns? Dat lijkt wel zo, maar er is geen directe erfelijke band tussen de twee rassen. De Dwergpinscher (ook wel Reh Pinscher genaamd vanwege zijn gelijkenis met een klein soort hert) stamt af van grote gladharige Duitse Pinschers en werd gebruikt om de rattenbevolking in de stallen te minimaliseren.

  Deze kleine hond doet zijn naam 'pincher' (knijper) alle eer aan, in die zin dat hij tegenover vreemden zeer scherp kan zijn en zich graag vastklampt in been of broek, in zijn ogen dé manier om zijn geliefde baasje of vrouwtje te verdedigen.

  Vooral oudere mensen zijn dol op dwergpinchers, omdat dit ras zeer alert is en een scherp oor heeft voor ongewone geluiden en voor de deurbel of de telefoon. Bovendien is hij een trouwe begeleider en kameraad.

  Dwergpinchers vinden het ook heerlijk om met kinderen te dollen. Veel plaats heeft deze hond niet nodig, als hij maar dagelijks een eindje kan wandelen. Hij is de kleinste onder de pinchers. Hij komt voor in de kleuren reebruin, zwart-rood met gele tot roodbruine aftekeningen, en - zoals ook sommige schnautzers - in 'peper en zout' (grijs met zwarte vlekjes). Zijn vacht is kort en glanzend.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Dwergpinscher

Veel mensen laten het na ‘iets’ te gaan doen met een klein hondje als de Dwergpinscher. Dat is jammer, want deze hond kan ontzettend goed leren en wil dat ook erg graag.

Het is sowieso goed voor de socialisatie van Dwergpinschers om met hem naar een puppytraining of gehoorzaamheidscursus te gaan. Hier kan hij namelijk andere mensen en honden ontmoeten. U zult er versteld van staan hoe snel uw Pinschertje de bevelen opvolgt en begrijpt.

Besteed veel aandacht aan de zindelijkheidstraining. Een plasje van zo’n klein hondje wordt vaak niet of te laat opgemerkt, waardoor de Pinscher het idee kan krijgen dat u ermee instemt dat hij zijn behoefte binnenshuis doet.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Dwergpinscher? Kijk dan op onze Dwergpinscher opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 25-30 cm
Gewicht: 3-4 kg
Kleur: reebruin, zwart-rood met gele tot roodbruine aftekeningen, 'peper en zout'

Aard

De dwergpinscher is een zeer aanhankelijke hond. Hij heeft een grote bewegingsbehoefte. Wordt aan deze behoefte niet voldaan is het mogelijk dat hij gedragsafwijkingen ontwikkelt.

Hij is zeer waaks en hij blaft makkelijk. De socialisatie van deze hond is bijzonder belangrijk. Hij heeft de neiging omwille van zijn moedige karakter grootheidswaanzin te ontwikkelen.

Beweging

De Dwergpinscher heeft genoeg aan gemiddelde beweging en spelen in de tuin. Het dier past zich gemakkelijk aan. Echter: lange wandelingen kan het ras ook goed aan.

Erfelijke ziekten

Dit ras neigt tot patellaluxatie (los zittende of ontwrichtte knieschijf).

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Dwergpinscher

Er zijn 24 honden van het ras Dwergpinscher

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x