Honden centrum

Ca de bou - Majorcaanse mastiff (26488x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Ca de bou - Majorcaanse mastiff

Davy Agten

Foto 's Ca de bou - Majorcaanse mastiff

foto: Ca de bou foto: Ca de Bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou foto: Ca de bou

Video's

Ca de bou - Majorcaanse mastiff Ca de bou - Majorcaanse mastiff Ca de bou - Majorcaanse mastiff Ca de bou - Majorcaanse mastiff

Algemeen

 • Groep:Type mastiff
 • Land van oorsprong:Spanje
 • Algemeen voorkomen:De Ca de Bou of Majorcaanse mastiff stamt af van de Perro de Presa Espagnol (vechthond), en werd door Koning Jamie I gebruikt tijdens de verschillende Spaanse veroveringen.

  Hij was aanwezig tijdens de invasie in Zuid-Amerika en de Cariben, maar ook aan de zijde van de Ridders in de orde van Malta tijdens de verovering van het eiland Mallorca in 1773. De Ca de Bou of Presa Mallorquin was bekend om zijn kracht die hij gebruikte tegen zijn vijand, dier of mens.

  De Ca de Bou is ontstaan uit een kruising met de gestroomde Ca de Bestiar en bulldogs die meegebracht werden door de Engelsen tijdens de verovering van Mallorca.

  Zijn geschiedenis gaf hem al snel de reputatie van een "killer", wat hem in de 16e en 17e eeuw geschikt maakte om te vechten tegen stieren, vandaar zijn naam Ca de Bou of "stierenhond". Hij werd door de plaatselijke bevolking eveneens gebruikt voor de zeer populaire hondengevechten, gelukkig werden deze eindelijk in 1992 door de FCI verboden. Ten gevolge van dit verbod, was het aantal Ca de Bou's op de Balearen gedaald tot slechts enkele exemplaren.

  In 1928 werd het eerste officieel exemplaar ingeschreven in het Spaanse stamboek, en in 1928 kon men de eerste Ca de Bou zien tijdens de tentoonstelling te Barcelona. In de 20e eeuw is het type hard geëvolueerd omdat de fokkers de rasstandaard zo goed als mogelijk wilden benaderen, en het is pas in de jaren 80 dat enkele exemplaren (Tito, Anastasia, Chimo, Dino, Tobi), door hun conformiteit, veel zullen bijbrengen.

  Met deze kwaliteitshonden werd de populatie terug opgestart en dat is ook de reden dat men ze veel zal terugvinden in de voorouders van de hedendaagse Ca de Bou. Niettegenstaande waren er maar slechts enkele fokkers, en dus weinig honden, dewelke dan nog gereserveerd werden voor de binnenlandse markt. Dit verklaart waarom ze zo zeldzaam te zien waren op tentoonstellingen tot 1992 wanneer de eerste exemplaren verschenen die geëxporteerd werden naar Rusland, Amerika, Japan en Polen.

  De Ca de Bou wordt hedendaags gebruikt als herdershond of waakhond.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Ca de bou - Majorcaanse mastiff

De Ca de Bou moet kordaat opgevoed worden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ca de bou - Majorcaanse mastiff? Kijk dan op onze Ca de bou - Majorcaanse mastiff opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte
Reu 55 - 58 cm. Teef 52 – 55 cm.

Gewicht
Reu 35 – 38 kg. Teef 30 – 34 kg.

Aard

De Ca de Bou is een zeer vriendelijke hond voor zijn familie en vooral een grote kindervriend. Ze kunnen zich soms nogal dominant opstellen tegen honden die ze niet kennen, vooral de reuen.

De Ca de Bou is een rustige huis hond, leert erg snel maar is geen allemans vriend. De Ca de Bou vertoont toch enigszins terughoudendheid naar mensen die hij niet kent. Het is een goede waakhond die huis en gezin te alle tijden zal beschermen als dit nodig is.

De reuen van het ras zijn vrij dominant maar met een goede opvoeding prima te hanteren. De Teven van het ras zijn minder dominant maar zijn niet minder indrukwekkend.

Beweging

Een Ca de Bou heeft niet veel beweging nodig, lange wandelingen hoeven dus niet. Hij zal al blij zijn dat hij een ommetje mag doen. Hij zit het liefst in de tuin of in huis, als hij maar dicht bij zijn baasje is.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Ca de bou - Majorcaanse mastiff

Er zijn 2 honden van het ras Ca de bou - Majorcaanse mastiff

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x