Honden centrum

Braziliaanse terriër (19723x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Braziliaanse terriër

Davy Agten

Foto 's Braziliaanse terriër

foto: Braziliaanse terriër foto: Braziliaanse terriër

Video's

Braziliaanse terriër Braziliaanse terriër Braziliaanse terriër Braziliaanse terriër

Algemeen

 • Groep:Grote- en middenslagterriërs
 • Land van oorsprong:Brazilië
 • Algemeen voorkomen:De Braziliaanse Terriër is ontstaan in de 19e eeuw door kruisingen van de Europese Jack Russell en Fox Terriërs met Braziliaanse Terriërs. Aan het begin van de 19e eeuw kwamen jonge Brazilianen naar Frankrijk of Groot-Brittannië om te studeren aan Universiteiten. Vaak raakten de studenten tijdens de langdurige studies verliefd, verloofd en getrouwd. Zo is de theorie ontstaan dat deze Braziliaanse studenten na hun studie terugkeerden naar hun eigen land met hun nieuwe geliefde die haar kleine Jack Russell of Fox Terriër meenam naar het thuisland van haar echtgenoot.

  Teruggekeerd in Brazilië is door diverse kruisingen met plaatselijk gehouden honden de Braziliaanse Terriër ontstaan.

  De Braziliaanse Terriër is een energiek en temperamentvol ras. Het is een echt gezelschapsdier en een ondernemende speelkameraad.

  De Braziliaanse Terriër is ook als waakhond erg geschikt. Hij heeft de specifieke Terriëreigenschap om zijn lengte te vergeten in bijzijn van grotere honden of vreemden en net te doen alsof hij dezelfde lengte heeft. De Braziliaanse Terriër is in tegenstelling tot wat zijn formaat doet vermoeden geen schoothond, en gek op lange wandelingen. Gemiddelde leeftijdsverwachting is 12 - 14 jaar.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Braziliaanse terriër

Meer dan elk ander ras heeft de Braziliaanse terriër nood aan een consequente opvoeding, en hiermee bedoel ik consequent en niet hardhandig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braziliaanse terriër? Kijk dan op onze Braziliaanse terriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: reu: 35 - 40 cm teef: 33 - 38 cm

Gewicht: reu: 8 - 10 kg teef: 6 - 10 kg

Aard

Het karakter van de Braziliaanse terriër is over het algemeen zeer herkenbaar. Het is een intelligente, waakse, dominante en zeer speelse hond. Door de combinatie van deze karaktereigenschappen is het zeer belangrijk de hond goed op te voeden.

Wanneer dit niet gebeurt, kan de hond de eigenaar de baas worden en problemen veroorzaken. Als een intelligente hond geen duidelijke regels kent, is een logische gevolg dat deze denkt de baas te zijn.

Beweging

De Braziliaanse terriër zal lange wandelingen en veel afleiding in de vorm van moderne hondensport, zoals gehoorzaamheid, obedience, flyball en behendigheid zeer waarderen. Zo kan men ook zijn intelligente en heldere geest bezighouden en daardoor zijn temperamentvolle karakter stroomlijnen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x