Honden centrum

Alpenländische Dachsbracke (19751x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Alpenländische Dachsbracke

Davy Agten

Foto 's Alpenländische Dachsbracke

foto: Alpenländische Dachsbracke foto: Alpenländische Dachsbracke

Algemeen

 • Groep:Zweethonden
 • Land van oorsprong:Oostenrijk
 • Algemeen voorkomen:De Alpenländische Dachsbracke (of Alpenlandse Dasbrak, Basset Pointer, Alpine Dachsbracke) behoort tot de rassengroep van de Drijvende Honden of Zweethonden en is een echte authentieke Oostenrijker.

  Oostenrijk had, net als de Europese buurlanden ( zie Duitsland, met de Westfaalse Dasbrak ), een grotere Dachsbracke nodig, voor het achtervolgen van herten, konijnen en vossen. Deze hond moest robuust en gedreven zijn om de omstandigheden van de hoog gelegen Alpen te kunnen weerstaan.

  De Alpine Dachsbracke is een speurhond die de koud-spoor jachtmethode beoefent. Hij jaagt op haas, vos, wild zwijn; hij apporteert gevogelte en spoort gewond wild op. De zadeltas van zijn baas puilt vaak uit van het wild dat hij gevangen heeft. Deze veelzijdige, multi-functionele hond werd uitsluitend uit binnenlandse Dachsbracken ontwikkeld.

  Het is een geharde, stevig gebouwde Hound met korte, rechte benen. Deze flinke, koppige en beweeglijke hond heeft een groot uithoudingsvermogen, vechtlust, een goede stem en een zeer goed reukvermogen. Hij jaagt niet in meutes.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Alpenländische Dachsbracke

De Alpenländische Dachsbracke heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Alpenländische Dachsbracke? Kijk dan op onze Alpenländische Dachsbracke opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte varieert van 34 tot 42 cm, met een gewicht van om en bij de 18 kg.

Er komen verschillende kleurschakeringen voor. Zwart en rood : diepzwart met roestkleurige aftekeningen. Bruin : bruin met lichtere aftekeningen, bruine neusspiegel. Rood : roodachtig bruin, roestkleurig, roodachtig geel met lichtere aftekeningen. Wit : gevlekt met verschillende kleuren. Westfaals : alle kleuren toegestaan voor rood gecombineerd met wit. Aftekeningen onder de ogen, op snuit, benen en borst.

Aard

De Alpenländische Dachsbracke heeft de mentaliteit van een werkhond en dit past zeer goed bij deze veelzijdige 'kleine heer'. In het gebied waar de Alpine een grote populariteit geniet, is hij door jagers en jachtopzieners zeer geliefd.

Als huisdier is deze hond echter nooit populair geweest. Het is een goede gezelschapshond en is voor zijn baas gemakkelijk te houden. Hij is zich zeer bewust van de taak waarvoor hij werd gefokt. Het is een intelligente, vlijtige en aanhankelijke hond.

Beweging

De Alpenländische Dachsbracke vraagt voldoende ruimte en lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Alpenländische Dachsbracke

Er zijn 1 hond van het ras Alpenländische Dachsbracke

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x